Banner 980x90

Aicina Aizkraukles iedzīvotājus pieteikties smēķēšanas atmešanas nodarbībām

Rīga, 22.marts, LETA. Aizkraukles un tai tuvējo apkaimju pieaugušie iedzīvotāji, kuri vēlas atmest smēķēšanu, var pieteikties smēķēšanas atmešanas grupā, aicina Veselības ministrija (VM).

Kā informēja ministrijas pārstāve Undīne Šulca, nodarbības būs bez maksas un notiks no 5.aprīļa līdz 26.aprīlim Aizkraukles kultūras nama 2.stāva zālē.

Pirmā informatīvā nodarbība notiks 5.aprīlī no plkst.16 līdz 17.30, un tās laikā būs iespēja iepazīties ar grupas vadītāju, kvalificētu psiholoģi Aneti Popi, kā arī uzzināt vairāk par turpmākām nodarbībām. Pārējās trīs atbalsta grupas nodarbības plānotas reizi nedēļā, ceturtdienās, sākot no 12.aprīļa no plkst.16 līdz 19.

VM uz nodarbībām aicinām ikvienu pilngadīgu, smēķējošu Aizkraukles vai tai tuvējo apkaimju iedzīvotāju, kurš vēlas atmest smēķēšanu vai ir saņēmis veselības aprūpes speciālista rekomendācijas pārtraukt smēķēšanu un ir motivēts to darīt. Ministrija aicina pieteikties arī tos, kuri pirmo reizi domā par smēķēšanas atmešanu, gan arī tos, kuri jau kādreiz mēģinājuši atmest, bet tas nav izdevies. Nodarbību laikā speciālista vadībā būs iespēja saņemt palīdzību un atmest smēķēšanu, kā arī apgūt jaunas iemaņas, kā pārvarēt vēlmi atsākt smēķēšanu pēc atbalsta grupas nodarbību noslēguma.

Jau ziņots, ka tuvākajā laikā VM sāks īstenot pilotprojektu smēķēšanas atmešanas veicināšanai, piedāvājot grupu nodarbības. Līdz 2019.gada marta beigām Latvijas iedzīvotājiem būs iespēja piedalīties bezmaksas smēķēšanas atmešanas grupu nodarbībās, kuras vadīs speciāli apmācīti psihologi un psihoterapeiti.

Šis pilotprojekts smēķēšanas atmešanai norisinās VM Eiropas Sociālā fonda projektā "Kompleksi veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi". Pilotprojektu realizē Atkarības speciālistu apvienība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)