"Food Union" saņem "Veselības gada balvu 2015"
Otrdien, 6.oktobrī, Latvijas vadošais piena pārstrādes uzņēmums "Food Union" saņēmis Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) pasniegto "Veselības gada balvu 2015" par nozīmīgu ieguldījumu sabiedrības veselībā, atsakoties no transtauku lietošanas piena produktu ražošanā.
Kā pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv uzzināja uzņēmumā, apbalvojumu pasniedza LĀB prezidents Pēteris Apinis.
"Pārtikas ražošanā lielākā uzslava un gandarījums ir tad, ja pircēji dod priekšroku tieši mūsu produktam. Tas nozīmē, ka esam trāpījuši desmitniekā. Kad mēs kā ražotājs saņemam uzslavas no ārstiem un ekspertiem, tas nozīmē, ka esam darījuši vairāk, nekā patērētājs pieprasa. Mūsu gadījumā atteikšanās no transtaukskābju un citu mākslīgu piedevu izmantošanas ir bijusi apzināta un mērķtiecīga, un mēs turpināsim iet šo ceļu, lai piedāvātu vēl veselīgākus un kvalitatīvākus piena produktus," pateicību Latvijas Ārstu biedrībai un piesaistītajiem speciālistiem pauž Normunds Staņēvičs, AS "Rīgas piena kombināts" ("Food Union" grupa) valdes priekšsēdētājs.
Kopš 2012.gada "Food Union" ir atteicies no augu tauku izmantošanas piena produktu ražošanā un gandrīz pilnībā atteicies no to izmantošanas saldējuma ražošanā. Tas nozīmē, ka "Limbažu piens", "Valmiera", "Lakto", "Rasa", "Rasēns", "Mana Saime" piena produktu un "Ekselence", "Pols", "Tio", "Nu Fruit" un "Nu Smoothie" saldējumu sastāvā nav pievienotu augu tauku.
LĀB iedibinātā "Veselības gada balva" tika pasniegta jau trešo reizi. Balvu piešķir desmit nominācijās par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas iedzīvotāju sabiedrības veselībā - par ieguldījumu tautas sporta attīstībā, par ieguldījumu Latvijas ekoloģijā un vides veselībā, par veselīga uztura ražošanu, par nozīmīgu ieguldījumu iedzīvotāju informēšanā par sabiedrības veselību. Šogad balvas saņemšanai nominantus izvirzīja LĀB, valsts un sabiedrisko organizāciju pārstāvji.