Banner 980x90

Vingris guvis deputātu atbalstu arī turpmāk vadīt Kokneses novada domi

Jelgava, 15.jūn., LETA. Kokneses novada domes priekšsēdētāja amatā šodien pārvēlēts novadā uzvarējušās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) kandidāts un līdzšinējais domes vadītājs Dainis Vingris, aģentūru LETA informēja novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Silvija Vēze.

Šodien balsojumā nepiedalījās ZZS pārstāvošais Ivars Māliņš, kurš atrodas ārzemēs, līdz ar to domes sēdi aizvadīja 14 deputāti.

Vingris ievēlēts ar 11 balsīm "par" - atbalstu viņam pauda visi ZZS deputāti, kā arī Rihards Krauklis (LRA) un Ilgonis Grunšteins (VL-TB/LNNK). Otrs Latvijas Reģionu apvienības deputāts Ziedonis Vilde balsoja pret Vingri. Divi deputāti - Gita Rūtiņa (V) un Jānis Krūmiņš (VL-TB/LNNK) - balsojumā atturējās.

Atbalsts līdzšinējam domes priekšsēdētāja vietniekam Mārim Reinbergam balsojumā par priekšsēdētāja vietnieku bija lielāks, viņš ieguva 12 deputātu balsis. Pret viņu balsoja Vilde un Krauklis.

Jau vēstīts, ka pašvaldību vēlēšanās Kokneses novadā pārliecinoši uzvarējusi ZZS. Attiecīgais politiskais spēks guvis 63,55% balsu, tādējādi saņemot desmit deputāta mandātus. Latvijas Reģionu apvienība un "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK ieguvusi katra pa diviem mandātiem, saņemot attiecīgi 13,55% un 10,92% balsu. Savukārt par partiju "Vienotība" balsoja 10,01% vēlētāju, šim politiskajam spēkam iegūstot vienu deputāta mandātu Kokneses novada domē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)