Banner 980x90

Vienotā klientu apkalpošanas centra izveidei Aizkrauklē pašvaldība novirzīs 22 029 eiro

Jelgava, 29.nov., LETA. Reģionālās nozīmes valsts un pašvaldības vienotā klientu apkalpošanas centra izveidei novadā Aizkraukles novada pašvaldība novirzīs 22 029 eiro, lēmuši novada domes deputāti.

2017.-2018.gadā plānots izveidot piecus reģionālās nozīmes valsts un pašvaldību vienotos klientu apkalpošanas centrus, to izveidei pašvaldība var saņemt vienreizēju valsts budžeta dotāciju līdz 50 000 eiro centra darbības nodrošināšanai un dotāciju nodarbināto atlīdzības izdevumiem, aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Agita Reisa-Nīlsena.

Pašvaldība oktobrī veikusi konsultācijas un tikšanos ar valsts institūciju pārstāvjiem par iespējamo sadarbību valsts un pašvaldības pakalpojumu sniegšanu vienotajā centrā Aizkrauklē.

"Izvērtējusi sadarbības iespējas, Aizkraukles novada dome uzskata par lietderīgu izveidot reģionālās nozīmes valsts un pašvaldības vienoto klientu apkalpošanas centru, nodrošinot iedzīvotājiem iespēju pieteikt noteiktus pakalpojumus vienkopus, kā arī saņemt praktisku palīdzību darbā ar datoru, internetu un elektroniskās identifikācijas viedkaršu lasītāju," informēja pašvaldības pārstāve.

Deputāti lēmuši, ka centrs atradīsies Aizkraukles novada pašvaldības ēkā Lāčplēša ielā 1 un būs pašvaldības struktūrvienība. Centra izveidei un uzturēšanai pašvaldība nodrošinās līdzfinansējumu 22 029 eiro apmērā.

Kā ziņots, valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centru uzturēšanai nākamajā gadā atvēlēs 940 394 eiro.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavotais noteikumu projekts par valsts budžeta dotācijas piešķiršanas kārtību paredz, ka 2017.gadā tiks nodrošināta 23 novadu un viena reģionālās nozīmes vienotā klientu apkalpošanas centra darbība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)