Banner 980x90

Vēlreiz pagarina iepirkumu par Aizkraukles novada vidusskolas piebūves būvniecību

Rīga, 4.marts, LETA. Aizkraukles novada pašvaldība vēlreiz pagarinājusi iepirkumu par novada vidusskolas piebūves būvniecību, un jaunais piedāvājumu iesniegšanas termiņš ir 11.marts, liecina iepirkuma dokumentācija.

Pašvaldība ir saņēmusi virkni jautājumu par tehnisko projektu no iespējamiem būvniekiem un grozījusi nolikumu, kārtējo reizi pagarinot arī piedāvājumu iesniegšanas termiņu.

Pretendenti savos jautājumos gan norādījuši uz kļūdām dokumentācijā, gan lūguši precizēt dažādus būvprojektā izmantojamos materiālus, to krasu un citas pozīcijas. Atbildot uz pretendentu jautājumiem, pašvaldība labojusi un pat izslēgusi dažus nolikuma punktus, pagarinot iepirkuma termiņu.

Jau vēstīts, ka jau februārī pašvaldība pēc pretendentu jautājumiem un noradījumiem par dokumentācijas nepilnībām pagarinājusi pieteikšanās termiņu iepirkumā par Aizkraukles novada vidusskolas piebūves būvniecību. Sākotnēji pieteikšanās termiņš noteikts 18.februāris, tad tas pagarināts līdz 28.februārim.

Iepirkuma dokumentācija liecina, ka līdz iepirkuma grozījumiem pašvaldībā iesniegti 23 jautājumi par dokumentāciju un pašu projektu. Tostarp pretendenti lūguši norādīt dažādu materiālu vēlamo ražotāju, biezumu, tehniskos datus, krāsu, precizēt darbu apjomus.

Ņemot vērā to, ka iepirkuma izsludināšanas sākumā nebija pieejama pilna tehniskā projekta dokumentācija, pretendenti lūguši rast iespēju pievienot trūkstošos dokumentus un sniegt atbildes uz pretendentu uzdotajiem jautājumiem pēc būtības, kā arī pagarināt piedāvājumu iesniegšanas termiņu. Pašvaldība lūgumu ņēmusi vērā, grozot iepirkuma nolikumu un pagarinot termiņu.

Tāpat ziņots, ka iecere tiek īstenota, piedaloties Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektu konkursā, un projekta izmaksas aplēstas 3 202 500 eiro apmērā.

Īstenojot projektu, tiks pabeigta Aizkraukles novada skolu tīkla optimizācija un izglītojamie varēs mācīties divās ēkās - Lāčplēša ielā 21 un Draudzības krastmalā 5. Uzbūvējot piebūvi mācību korpusam pie skolas ēkas Draudzības krastmalā 5, skolēniem no Rūpniecības ielas 10, kas atrodas pilsētas industriālajā teritorijā, būs iespējama pāriet uz skolas ēku Draudzības krastmalā 5. Tā tiks nodrošināta visu 1. līdz 4.klases skolēnu izglītošana vienā skolas ēkā.

Vēsturiski pilsētā bija četras vispārējās izglītības iestādes, katra no tām atradās savā ēkā. Aizkraukles 1.vidusskola Draudzības krastmalā 5, Aizkraukles novada ģimnāzija Lāčplēša ielā 21 un Aizkraukles pilsētas sākumskola Rūpniecības ielā 10 reorganizētas, apvienojot Aizkraukles novada vidusskolā, kura joprojām turpina darboties trīs ēkās.

Ēka, kurā mācās kādreizējās sākumskolas bērni, atrodas novada rūpnieciskajā rajonā, un mazajiem aizkraukliešiem tur nav nedz droši, nedz patīkami uzturēties, taču bijušās novada ģimnāzijas un 1.vidusskolas ēkās nav tik daudz brīvu klašu telpu, lai visus sākumskolas skolēnus uzreiz izmitinātu, tāpēc pirms dažiem gadiem sākta pakāpeniska reorganizācija, pārceļot skolēnus uz novada ģimnāzijas telpām.

Plānots, ka mazākajām klasēm mācības notiks kādreizējās 1.vidusskolas telpās Draudzības krastmalā 5, taču, lai arī šī skola nav līdz galam noslogota, tai nav pietiekami daudz brīvu klašu telpu, lai visus šos skolēnus uzreiz uzņemtu, tāpēc pašvaldība gatavojas tai celt piebūvi.

Līdz ar mazāko skolēnu pārcelšanu no ēkas Rūpniecības ielā uz Draudzības krastmalas jauno piebūvi Aizkraukles novada vidusskola varētu atrasties tikai divās ēkās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)