Banner 980x90

VBTAI aicina uzmanīties no krāpniekiem, kas uzdodas par inspekcijas pārstāvjiem

Rīga, 12.apr., LETA. Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) rīcībā nonākusi informācija par vairākiem gadījumiem, kad pie kādas ģimenes Saldus novadā ieradušās personas, kas, uzdodoties par inspekcijas darbiniekiem, vēlējušās veikt ģimenes dzīves apstākļu pārbaudi.

VBTAI aģentūrai LETA pastāstīja, - tā kā ģimenei radušās aizdomas par šo personu rīcības motīviem, tā sazinājusies ar bāriņtiesu apstākļu noskaidrošanai. Pēc tam, kad bāriņtiesā apstiprināts, ka ģimeni apmeklējušās personas nevar būt VBTAI pārstāvji, ģimene vērsusies policijā.

Inspekcijā uzsvēra, ka VBTAI var veikt tikai audžuģimeņu dzīves apstākļu pārbaudes, līdz ar to var pieņemt, ka minētās personas ir viltvārži, kas, izmantojot cilvēku uzticēšanos, cenšas iekļūt viņu dzīvesvietās mantkārīgos nolūkos.

VBTAI aicina ikvienu, pirms ielaist savā mājoklī cilvēkus, kas uzdodas par valsts iestāžu pārstāvjiem, prasīt uzrādīt dienesta apliecību, kā arī piefiksēt minēto personu vārdu, uzvārdu. Aizdomu gadījumā VBTAI lūdz fiksēt arī automašīnas valsts numura zīmi (ja personas ieradušās ar transportlīdzekli), personu izskatu un bez kavēšanās par to ziņot Valsts policijai.

VBTAI atgādina, ka pirms gada atklātībā nonāca informācija par līdzīgu gadījumu. Toreiz viltvārži uzdevās par bāriņtiesas, sociālā dienesta un policijas pārstāvjiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)