Banner 980x90

VARAM: Jaunjelgavas pašvaldība nebija tiesīga izteikt atbalstu Katalonijai

Rīga, 26.okt., LETA. Starptautiskā līmenī pašvaldības ir tiesīgas izteikties tikai par jautājumiem, kas ir pašvaldības kompetencē, aģentūrai LETA norādīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāvis Kaspars Rūklis.

Rūklis skaidroja, ka Latvijas oficiālo viedokli ārpolitikas jautājumos pauž Ārlietu ministrija un, lai gan Latvijas pašvaldību starptautiskā sadarbība pašvaldībām un to organizācijām citviet Eiropā un pasaulē ir atbalstāma, tā tomēr var notikt tikai jautājumos, kas ir pašvaldības kompetencē.

Pirms šīs vēstules nosūtīšanas Jaunjelgavas pašvaldība VARAM netika informējusi, tai skaitā nebija saskaņojusi tajā pausto.

Kā ziņots, Jaunjelgavas novada pašvaldība nosūtījusi vēstuli Katalonijas Pašvaldību asociācijai un Katalonijas Pašvaldību asociācijai par neatkarību, paužot atbalstu Katalonijas tautai un tās likumīgajiem pārstāvjiem ceļā uz neatkarību.

Domes priekšsēdētājas Gunta Libeka (V) parakstītajā vēstulē norādīts, ka Latvijas tautu un sabiedrību ir dziļi iespaidojuši pēdējo nedēļu notikumi Katalonijā.

"Lielākā sabiedrības daļa nav vienaldzīga un atbalsta Katalonijas tautas tiesības lemt par savu neatkarīgu nākotni. Cilvēki ir satraukti un sašutuši par Spānijas centrālās valdības vardarbīgajām akcijām un īstenotajām represijām," pausts vēstulē, piebilstot, ka Latvija, kas savu neatkarību atguva pēc 50 gadu ilgas Padomju Savienības okupācijas, īpaši izprot Katalonijas tautas centienus un situāciju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)