Banner 980x90

VARAM: Iecerei par Sēlijas plānošanas reģiona izveidi nepieciešama plašāka diskusija

Foto: Aizkraukle24.lv
Foto: Aizkraukle24.lv
Lai pieņemtu lēmumu par atsevišķa Sēlijas plānošanas reģiona izveidi, ir nepieciešama plašāka diskusija, uzskata Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM).

VARAM politika "jau iepriekš ir bijusi vērsta uz risinājumiem, kad lēmumi tiek pieņemti un publiskie pakalpojumi tiek sniegti pēc iespējas tuvāk iedzīvotājiem un uzņēmējiem", aģentūrai LETA paziņoja VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Kļaveniece.

Vienlaikus gan ministrija vērš uzmanību, ka nav sagaidāms, ka šim mērķim varētu tikt novirzīti papildus valsts budžeta līdzekļi, jo valsts budžeta līdzekļi ir ierobežoti. Tas nozīmē, - ja pēc diskusijām tiktu pieņemts lēmums par Sēlijas plānošanas reģiona izveidi, finansējums šim mērķim būtu jānodrošina šajā plānošanas reģionā iekļautajām pašvaldībām.

Jau ziņots, ka šonedēļ Jaunjelgavas novadā notiks VIII Sēlijas kongress. Kongresa rezolūcijā plānots atkārtot prasību valdībai veidot atsevišķu Sēlijas plānošanas reģionu, kā arī pārtraukt centralizāciju izglītības un veselības jomā, kas pašreizējā veidolā apdraud vēsturiskās teritorijas pastāvēšanu un izaugsmes iespējas.

Patlaban Latvijā ir pieci plānošanas reģioni - Kurzemes plānošanas reģions, Latgales plānošanas reģions, Rīgas plānošanas reģions, Vidzemes plānošanas reģions un Zemgales plānošanas reģions.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)