Banner 980x90

Uzzini, kas ir ātrais kredīts

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Ātrais kredīts – īstermiņa naudas aizdevums neparedzētām dzīves situācijām, kura saņemšanai nepieciešamas vien pāris minūšu.

Ātrais kredīts kā aizdevuma forma Latvijā parādījās 2007. gadā, un kopš tā laika šis pakalpojums ir kļuvis par populārāko īstermiņa aizņēmuma veidu. Vai zināji, ka Latvijā ātrais kredīts ir viens no lētākajiem visā pasaulē?

Lai pieteiktos un saņemtu naudas aizdevumu, nav jāpamet mājas. Viss, kas nepieciešams, ir
- dators ar interneta pieslēgumu;
- mobilā telefona numurs;
- bankas konts kādā no Latvijā strādājošām bankām.

Šāds kredīta veids ir ne tikai operatīvi saņemams, bet arī uzticams un drošs, ja vien izvēlēsies piemērotāko kredītiestādi. Tas ir paredzēts situācijām, kad steidzami nepieciešama naudas summa, lai, piemēram, nomaksātu rēķinu par sadzīves tehnikas remontu. Svarīgi atcerēties, ka ātrais kredīts nav paredzēts ilgstošu finansiālo problēmu risināšanai, piemēram, ātrā kredīta aizdevums, lai atmaksātu kādu citu aizdevumu.

Kur un kā saņemt ātro kredītu?
Ātro aizdevumu ir iespējams saņemt pie kāda no 19 Latvijā funkcionējošajiem ātro kredītu devējiem. Tā kā ātros kredītus piedāvā vairākas kompānijas, to piedāvājumu starpā ir dažādas atšķirības, piemēram:
- kredīta pieejamā summa;
- atmaksas termiņš;
- procentu likme. 

Tādēļ pirms aizņemties naudu katram būtu nepieciešams iepazīties ar kompāniju piedāvājumiem, rūpīgi izlasīt līguma noteikumus un izvēlēties sev atbilstošāko.

Nepieciešamo naudas summu parasti var saņemt dažu minūšu laikā, jo jāveic tikai piecas darbības:
- jāizvēlas sev piemērotākā ātro kredītu kompānija;
- jāiepazīstas ar visiem līguma nosacījumiem;
- jāpārliecinās, ka aizdevumu būs iespējams segt līgumā norādītajā termiņš;
- jāreģistrējas izvēlētās kompānijas mājaslapā;
- jāizvēlas nepieciešamā naudas summa un jāpiesakās aizdevumam.

Veicot šos soļus, naudas summa Tavā kontā var tikt ieskaitīta dažu minūšu laikā, vidēji tās ir tikai 15 minūtes, ja izmanto to pašu banku, ko kredītkompānija. To laikā aizdevējs izskata kredīta pieteikumu un sniedz atbildi – piešķirt vai atteikt naudas aizdevumu.

Veic aizdevuma atmaksu savlaicīgi 
Situācijā, kad līguma nosacījumi netiek pildīti – aizņemtā summa netiek savlaicīgi atdota –, kredīta ņēmējam papildus ir jāmaksā noilguma nauda. Ja rodas nepieciešamība, samaksājot papildus summu, kredītu ir iespējams pagarināt vai papildināt. Tomēr jāatceras, ka šis nav labākais risinājums.

Ja atmaksas termiņš netiek pagarināts, šis gadījums datubāzē tiek atzīmēts kā negatīvs. Maksājuma neveikšana kredīta ņēmējam var radīt sekas:
- piedziņas vēršana uz nekustamo īpašumu, to pārdodot;
- apgrūtināta kredīta saņemšana nākotnē;
- tomēr visbiežāk kredīta pieteikums turpmāk netiek izskatīts.

Aizņemies naudu atbildīgi un izvērtē iespējas to atmaksāt!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)