Banner 980x90

Turpmāk vecākiem būs jāpiesakās jaundzimušo sveikšanas pasākumam "Aizkraukles mazulis"

Jelgava, 13.dec., LETA. Turpmāk vecākiem pašiem būs jāpiesaka savs bērns Aizkraukles jaundzimušo mazuļu sveikšanas pasākumam "Aizkraukles mazulis", liecina domes apstiprinātais pasākuma nolikums.

Lai varētu pieteikt savu bērnu jaundzimušo mazuļu sveikšanas pasākumam, vienam no vecākiem, aizbildnim vai audžuvecākam būs jāiesniedz iesniegums Vienotajā valsts un pašvaldības Klientu apkalpošanas centrā. Iesniegumu iespējams nosūtīt arī pa e-pastu, bet tam jābūt parakstītam ar elektronisko parakstu.

"Pasākumu "Aizkraukles mazulis" pašvaldība organizē jau kopš 2013.gada, un līdz šim mums ir gājis dažādi. Pirmajā gadā datus ņēmām no Aizkraukles Dzimtsarakstu nodaļas, un secinājām, ka ne visi bērni, kas tur reģistrēti, ir Aizkrauklē dzīvojoši mazuļi. Pēc tam nolēmām, ka par Aizkraukles mazuli sauksim to bērnu, kuru vecāki ir saņēmuši pašvaldības vienreizējo pabalstu, ko pašvaldība maksā par bērna piedzimšanu," klāstīja viena no pasākuma organizatorēm, novada pašvaldības vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Zanda Bistere.

Lai saņemtu vienreizējo pabalstu 100 eiro apmērā, vienam no vecākiem jābūt deklarētam Aizkrauklē vai pagastā, kā arī bērniņa pirmajai deklarētajai dzīves vietai ir jābūt novadā.

"Šogad saskārāmies ar situāciju, ka ne visi vecāki izmanto iespēju saņemt šādu pabalstu, turklāt saistošie noteikumi paredz, ka pabalstam var pieteikties pusgada laikā kopš mazuļa dzimšanas. Ja bērns ir piedzimis decembra beigās, tad vecāks vēl jūnijā drīkst rakstīt šādu iesniegumu, bet šajā laikā pasākums jau sen ir garām. Ņemot vērā, ka šogad ir stājusies spēkā Vispārīgā datu aizsardzības regula, kas uzliek virkni ierobežojumu, ir nolemts, ka turpmāk aicināsim bērnu vecākus pašus mūs informēt par savu mazuli," izmaiņu būtību skaidroja Bistere.

Par Aizkraukles mazuli, kuram ir tiesības saņemt pašvaldības dāvanu, tiek uzskatīts bērns, kurš dzimis kalendārā gada laikā no 1.janvāra līdz 31.decembrim, kuram viens vai abi vecāki vismaz vienu gadu deklarēti Aizkraukles novadā un kuram pašam pirmā deklarētā dzīves vieta ir Aizkraukles novads.

"Esam dzirdējuši dažu Aizkraukles iedzīvotāju pārmetumus, ka viņi jau gadiem dzīvo Aizkrauklē, taču mazulis nevar saņemt dāvanu, jo vecāki nav deklarēti pašvaldības administratīvajā teritorijā. Tas, protams, var nepatikt, bet jāsaprot, ka pašvaldība savus ieņēmumus saņem no iedzīvotāju maksātajiem nodokļiem, un, ja iedzīvotājs nav deklarēts Aizkrauklē, taču izmanto mūsu novada sniegtās iespējas, tas notiek uz citu novadā deklarēto iedzīvotāju rēķina. Tas nav taisnīgi, tāpēc šis ir viens no veidiem, kā mēs pasakām paldies Aizkraukles novada patriotiem," piebilda pašvaldības pārstāve.

Pasākumam "Aizkraukles mazulis 2018" vecāki savu bērnu var pieteikt līdz 2019.gada 31.janvārim. Pasākums notiks Mātes dienā, 12.maijā, Aizkraukles kultūras namā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)