Banner 980x90

Tavars: No Čakšas kā veselības ministres gribētu sagaidīt stabilitāti un ciešu sadarbību ar premjeru

Foto no video
Foto no video
Ja veselības ministra amatā tiks apstiprināta Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) vadītāja Anda Čakša, Latvijas Zaļā partija (LZP) no viņas jaunajā amatā gribētu sagaidīt stabilitāti nozarē, kā arī ciešu sadarbību ar valdības vadītāju un finanšu ministru.

Kā pirmdien, 13.jūnijā, intervijā Latvijas Televīzijai atzina LZP valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars, papildus stabilitātei, dialogam ar valdības pārstāvjiem un nozares organizācijām, no Čakšas gribētos sagaidīt arī pilnīgu skaidrību par budžeta izlietojumu un tās efektivizēšanas iespējām.

"Kad šie procesi ir izdarīti, kad ir pietiekams dialogs ar nozari, mēs runājam tālāk par šo reformu turpināšanu. Viens no mūsu uzstādījumiem, uz kuru aicinājis arī premjers, ir reformu turpināšana un cīnīšanās par finansējuma palielināšanu veselībai. Skaidrs, ka mēs varam veikt efektivizēšanu par 10-15%, bet, ja raugāmies Eiropas mērogā, tad budžets jāpalielina faktiski par kārtu vai par divām kārtām," norādīja Tavars.

Viņš atturējās atbildēt uz jautājumu, vai sagaida, ka jaunais ministrs ieviesīs obligāto veselības apdrošināšanu. "Ziniet, tas būtu ļoti korekts jautājums pašai jaunajai veselības ministrei sadarbībā ar premjerministru. Es to [obligāto veselības apdrošināšanu] redzu kā vienu no modeļiem. Tieši kādā veidā, kādā sistēmā, tas būtu jautājams Čakšas kundzei."

LZS vadītājs atzina, ka pašreizējai BKUS vadītājai ir pietiekami lielas izredzes kļūt par veselības ministri, jo esot indikācijas, ka viņas kandidatūru varētu atbalstīt arī pārējās koalīcijas partijas.

Jau ziņots, ka LZP Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) ir piedāvājusi veselības ministra amatam virzīt Čakšas kandidatūru. Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valde pirmdien lems par viņas virzīšanu minētajam amatam.

Plašāk skatieties LTV Ziņu dienesta sagatavotajā video sižetā.
 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)