Banner 980x90

Sadarbības projekta gaitā Neretā un Biržos atjaunota sporta infrastruktūra

Jelgava, 6.sept., LETA. Īstenojot kopīgu projektu, Neretas novada un Biržu pašvaldības atjaunojušas sporta infrastruktūru, aģentūru LETA informēja Neretas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Meldere.

Pašvaldības īsteno Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas līdzfinansēto projektu "Dzīves apstākļu uzlabošana mazāk attīstītās teritorijās, radot ilgtspējīgas, aktīvas un veselīgas kopienas", kura gaitā Neretas sporta hallē ir ieklāts jauns grīdas segums, savukārt Lietuvas sadarbības partneris - Birži - ir uzcēlis skeitparku.

Meldere skaidroja, ka Biržu un Neretas projekta sadarbības rezultātā sociāli neaizsargātie iedzīvotāji ir iesaistījušies sabiedriskajās aktivitātēs, savukārt abu kaimiņu pašvaldību skolēniem ir iespēja izmantot projekta laikā iegūto sadarbības pieredzi un radušos kontaktus, jo ir notikušas pirmās Neretas - Biržu sadraudzības spēles, kurās skolēni mērojās spēkiem dažādos sporta veidos. Tāpat arī Neretas skeitbordisti devās pie saviem Lietuvas kolēģiem izmēģināt Biržu jauno skeitparku, bet Neretas novada sportošanas entuziasti vingroja kopā ar kaimiņvalsts sportotājiem.

"Saites ar kaimiņu pašvaldību Lietuvā, organizējot kopīgas aktivitātes, nepārtrūks, jo Neretas skolēni dodas uz Biržiem pēc kaimiņvalsts sporta koordinatoru uzaicinājuma, kur piedalās sacensībās dažādās vieglatlētikas disciplīnās. Ciešāku Biržu un Neretas pašvaldību sadarbību un draudzību veicina arī daļas iedzīvotāju labās lietuviešu valodas zināšanas, kas atvieglo saziņu un ļauj ātrāk un vieglāk nodibināt savstarpējus kontaktus," apgalvoja Neretas novada pašvaldības pārstāve.

Norisinājās arī iedzīvotāju apmācības par sociālo integrāciju, saskarsmi, praktiskas nodarbības vingrošanā, mācības par tīru, drošu vidi, sociālo atbildību.

Projekta kopējais finansējums ir 199 725 eiro, tais skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums ir 169 766 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)