Banner 980x90

"Latgran" pērn sasniedz 97,65 miljonu eiro apgrozījumu

Foto: Edijs Pālens/ LETA
Foto: Edijs Pālens/ LETA
Granulu ražotājs SIA "Latgran" pagājušajā gadā strādājis ar 34% apgrozījuma pieaugumu, sasniedzot 97,65 miljonus eiro salīdzinājumā ar 73,39 miljoniem eiro 2014.gadā, liecina "Firmas.lv" dati.

Kā, atsaucoties uz "Firmas.lv", ziņo aģentūra LETA, uzņēmuma peļņa pieaugusi par 62% - no 10,29 miljoniem eiro 2014.gadā līdz 16,74 miljoniem eiro pērn.

Kā norādīts vadības ziņojumā, pērn ar pilnu jaudu strādājušas visas četras granulu ražotnes, kas atrodas Jaunjelgavā, Jēkabpilī, Krāslavā un Gulbenē. Tāpat pērn septembrī tika pieņemts lēmums par SIA "Latgale Pellets" reorganizāciju pievienošanas ceļā, kā iznākumā SIA "Latgale Pellets" tika pievienota iegūstošajai sabiedrībai "Latgran".

Kopumā pērn uzņēmums saražojis 631 300 tonnu kokskaidu granulu, kas ir par 27% vairāk nekā 2014.gadā. Veiksmīgi turpināta sadarbība ar lielākajiem Skandināvijas elektrības ražotājiem un vienu no lielākajiem elektrības ražotājiem Lielbritānijā.

Savukārt šogad "Latgran" turpina maksimāli izmantot iekārtu jaudas un kāpināt ražošanas apjomu, vienlaikus meklējot jaunas sadarbības iespējas kokskaidu granulu tirgos.

"Latgran" reģistrēts 2004.gadā Jaunjelgavā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 3 072 942 eiro, tas nodarbina 120 darbiniekus.

Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Igaunijas uzņēmums AS "Graanul Invest", kas "Latgran" iegādājās tieši pirms gada no iepriekšējiem īpašniekiem - Zviedrijas kompānijām "BillerudKorsnäs AB" un "Baltic Resources AB".

"Graanul Invest" ir lielākais granulu ražotājs Baltijas reģionā, kas 2014.gadā saražoja 853 000 tonnu granulu. Uzņēmumam pieder četras rūpnīcas Igaunijā, viena Lietuvā, bet Latvijā līdzās SIA "Graanul Invest" arī SIA "Graanul Invest", SIA "Inčukalns Energy", SIA "Graanul Pellets" un SIA "Graanul Pellets Energy". Kompānija ražo ne tikai industriālās granulas, bet arī augstākās jeb "premium" kvalitātes granulas. Tāpat kompānija strādā arī atjaunojamās enerģijas jomā, tai pieder četras biomasas koģenerācijas stacijas ar kopējo jaudu 21 MWe.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)