Banner 980x90

Pļaviņu pašvaldība nākamā gada budžetu plāno piesardzīgi

Rīga, 6.dec., LETA. Pļaviņu novada pašvaldības nākamā gada budžets tiek plānots ļoti piesardzīgi, aģentūrai LETA stāstīja Pļaviņu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Sanita Kitajeva.

Budžets tiek gatavots piesardzīgi, jo pēc Finanšu ministrijas provizoriskiem datiem galvenie ieņēmumu posteņi ir samazinājušies, bet speciālās dotācijas ieņēmumi precīzi būs zināmi pēc valsts budžeta 2019.gadam pieņemšanas.

Pašvaldības kārtējie izdevumi tiek plānoti pēc nepieciešamības, nepārsniedzot 2018.gada apstiprināto budžetu, bet ieguldījumus infrastruktūras attīstībā pašvaldība plāno lielākoties kā aizņemtos līdzekļus.

Pļaviņu novada pašvaldībā budžetu plānots pieņemt 2019.gada janvārī.

Jau ziņots, ka šonedēļ Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalstīja likumprojektu, ar kuru iecerēts risināt jautājumu par nākamā gada valsts budžeta novēlotu pieņemšanu.

Finanšu ministrijas (FM) rosināja izmaiņas pagaidu budžeta veidošanā, proti, atteikties no principa, ka budžeta nepieņemšanas gadījumā nākamā gada budžeta izdevumi mēnesī nevar pārsniegt divpadsmito daļu no iepriekšējā gada apropriācijas. Tā vietā rosināts noteikt, ka nākamā gada budžeta izdevumi nevarēs pārsniegt vidēja termiņa budžeta ietvara likumā attiecīgajam gadam noteiktos izdevumus.

Ja no 1.janvāra nestāsies gadskārtējā valsts budžeta likums un netiktu atbalstītas FM piedāvātās izmaiņas, tad izdevumi mēnesī nevarētu pārsniegt iepriekšējā gada budžeta vienu divpadsmito daļu. Tomēr ir pozīcijas, kur nākamgad izdevumiem jau janvārī jābūt lielākiem par šo vienu divpadsmito daļu, piemēram, izdevumi Saeimas lēmumu izpildei pensiju un pabalstu jomā, pedagogu algām, kā arī finansējums Satversmes tiesas spriedumu izpildei.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)