Banner 980x90

Pļaviņu novada pašvaldība šogad plāno par 3% mazākus tēriņus

Rīga, 11.febr., LETA. Pļaviņu novada pašvaldības izdevumi šogad plānoti 5 175 486 eiro, kas būs par 3% mazāk nekā tika plānots 2018.gada sākumā, liecina domes aptirpinātais budžets.

Pašvaldības pamatbudžeta ieņēmumi 2019.gadā apstiprināti 5 573 583 eiro apmērā. Plānots, ka teju 47% jeb 2 598 956 eiro no visiem ieņēmumiem veidos iedzīvotāju ienākumu nodoklis, kura prognoze šim gadam salīdzinājumā ar 2018.gadu ir samazinājusies par 17 679 eiro jeb par 0,7%.

Izdevumus dome paredzējusi 5 175 486 eiro apmērā, un visvairāk līdzekļu - teju 38% - plānoti izglītības jomai. Izdevumi ietver pedagogu un saimnieciskā personāla atlīdzību, izglītības iestāžu ēku un telpu uzturēšanu un remontu, bērnu un skolēnu ēdināšanu, skolēnu pārvadājumus, transfertus par izglītības iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem, izglītības iestāžu pakalpojumu apmaksu, apgrozāmo līdzekļu, grāmatu un periodikas iegādi, kā arī kapitālieguldījumus. Pašvaldība turpina nodrošināt skolēniem no vairākām vietām novadā bezmaksas transportu uz izglītības iestādēm, tāpat daļa skolēnu tiek apmaksātas arī pusdienas.

Arī prioritārie investīciju projekti šim gadam saistīti ar izglītību. Pašvaldība ieplānojusi pirmsskolas izglītības iestādes "Jumītis" filiāles "Bērziņš" otrā stāva remontu, Pļaviņu novada ģimnāzijas gala kāpņu remontu un atjaunošanas darbus novada ģimnāzijas bibliotēkā.

Tāpat 2019.gadā paredzēts saglabāt visus iepriekšējā gadā maksātos pašvaldības sociālo pabalstu veidus.

Plānots, ka budžeta līdzekļi ļaus pašvaldībai turpināt ceļu, ielu, trotuāru un stāvlaukumu remontu un izbūvi, atjaunot sociālās aprūpes centra "Pļaviņas" telpas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)