Banner 980x90

Pļaviņu novada ģimnāziju pārveidos par vidusskolu

Rīga, 4.apr., LETA. Līdz 2021.gada 31.augustam Pļaviņu novada ģimnāzija tiks pārsaukta par Pļaviņu vidusskolu, lēmusi novada dome.

Lēmums pieņemts, ņemot vērā, ka no 2021.gada 1.septembra paredzēti tikai divi vispārējās vidējās izglītības iestāžu tipi - vidusskolas un valsts ģimnāzijas. Proti, no vispārējās vidējās izglītības iestāžu tipoloģijas tiks izslēgtas vakara (maiņu) vidusskolas un ģimnāzijas.

Izglītības un kultūras jautājumu komitejas priekšsēdētāja Silga Stučka (Jēkabpils reģionālā partija) domes sēdē skaidroja, ka ģimnāzijas nosaukums izglītības iestādei ir vēsturisks, un skola neatbilst valsts ģimnāzijas statusam, kuram ir savas prasības, arī attiecībā uz klašu piepildījumu. Aptaujājot pedagogus, izglītības iestādi nolemts pārsaukt par vidusskolu.

Domes sēdē izskanēja arī komentārs, ka Izglītības un zinātnes ministrija nevar likt pašvaldībai kaut ko darīt, bet var tikai ieteikt. Domes priekšsēdētājs Aigars Lukss (V) gan skaidroja, ka, nepārsaucot izglītības iestādi, pašvaldība pārkāps likumu.

Domes balsojums par nosaukuma maiņu nebija vienbalsīgs. Tajā atturējās Vidzemes partijas pārstāvji Ainārs Arnītis un Andrejs Kačkāns, kā arī Pēteris Kalniņš (VL-TB/LNNK).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)