Banner 980x90

Pļaviņu novada ģimnāzijā būs jauna sporta zāle un svinību zāle

Pļaviņu novada ģimnāzijā šovasar tiek veikts skolas sporta zāles remonts un svinību zāles remonts par vairāk nekā 60 000 eiro pašvaldības finansējuma, aģentūru LETA informēja Pļaviņu novada domes sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Peņģerots.

Viņš skaidroja, ka Pļaviņu novada ģimnāzijas sporta zāles remonts būs izmaksājis 32 702 eiro un zālē tiek veikta grīdas maiņa, pilnībā demontējot veco un iebūvējot jaunu.

Savukārt skolas svinību zālē par 28 800 eiro remonts tiek veikts visai zālei, sākot ar grīdas un durvju maiņu un beidzot ar sienu un griestu pārkrāsošanu, savukārt skolas priekšā un autostāvvietā veic bruģēšanas darbus, kas izmaksās 8617 eiro. Visi remontdarbi tiek veikti par pašvaldības piešķirto finansējumu.

Pļaviņu novada ģimnāzijā 2015./2016.mācību gadam ir nokomplektētas divas pirmās klases, kur katrā pa aptuveni 16 skolēniem, un viena 10.klase ar 19 skolēniem. Kopumā skolā uzņemšana notiek saskaņā ar plānoto, informēja Peņģerots.

Tāpat šogad veikti Pļaviņu novada ģimnāzijas filiāles Odzienā internāta ēkas energoefektivitātes paaugstināšanas būvdarbi ar 129 270 eiro finansējumu, tostarp piesaistot Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansējumu 65% jeb 81 725 eiro apmērā.

Saistībā ar Pļaviņu Mūzikas skolas pārcelšanos uz jaunām telpām, Daugavas ielā 50, Pļaviņās, tur īstenoti renovācijas darbi par 55 216 eiro no pašvaldības budžeta, ņemot aizņēmumu Valsts kasē, kā arī īstenota skolas mēbeļu un biroja mēbeļu iegāde par 5000 eiro no pašvaldības budžeta.

Saistībā ar tendencēm un situāciju mācībspēku jomā statistikas dati liecina, ka lielākā daļa izglītības iestādēs strādājošo pedagogu ir vecuma robežās no 50 līdz 60 gadiem. Jauno pedagogu ienākšana izglītības iestādēs, nomainot pensijas vecuma pedagogus, nav vērojama. Izglītības iestādēs joprojām ir problēma ar eksakto zinātņu speciālistu piesaisti, īpaši kvalificētiem IT speciālistiem, komentēja pašvaldības pārstāvis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)