Banner 980x90

Pļaviņās situāciju upēs vērtē kā mierīgu

Jelgava, 25.janv., LETA. Pašlaik situācija Daugavā un Aiviekstē Pļaviņās ir mierīga, aģentūru LETA informēja Pļaviņu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Sanita Kitajeva.

Lai arī Pļaviņās gaisa temperatūra šodien ir virs nulles, plūdu draudu pilsētā nav. Arī iedzīvotāji pašvaldības palīdzību saistībā ar iespējamiem plūdiem pašlaik nav lūguši.

Atbildīgie dienesti situāciju novēro un ir gatavi nepieciešamības gadījumā operatīvi reaģēt, apgalvoja Kitajeva.

Jau ziņots, ka applūstošajā teritorijā Pļaviņās atrodas 92 ēkas, no tām deviņas ir pašvaldības īpašums un 16 - neapdzīvotas ēkas. Uzskaitīti arī tajās faktiski dzīvojošie cilvēki - 230. Šajā skaitā neietilpst domes struktūrvienību un iestāžu - bērnu centra "Pepija", jauniešu iniciatīvas centra "Ideja", Mūzikas skolas un Sociālā dienesta darbinieki, kā arī Sociālās aprūpes centra "Pļaviņas" - iemītnieki un darbinieki. Noskaidrots arī, ka plūdu riska zonā atrodas pieci liellopi.

Iedzīvotājiem tiek piedāvāts pašvaldības atbalsts - kanalizācijas izvešana un mantu pārvietošana bez maksas. Šogad plūdu gadījumā kanalizāciju būs nepieciešams izsūknēt 42 ēkām, mantas pārvietot septiņās ēkās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)