Banner 980x90

Pļaviņās atklās par 212 095 eiro rekonstruēto Stacijas laukumu

Jelgava, 16.nov., LETA. 22.novembrī plkst.10 Pļaviņās tiks atklāts par 212 095 eiro rekonstruētais Stacijas laukums, aģentūru LETA informēja Pļaviņu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Sanita Kitajeva.

No 22.novembra laukumā tiks atvērta arī starppilsētu un vietējā maršruta autobusu pieturvieta.

Šogad laukumā, kas vienlaikus ir arī Dzelzceļa un Pasta ielas krustojums, tika veikti vērienīgi pārbūves darbi: uzklāts bruģa segums sabiedriskā transporta stāvlaukumam un asfalta segums ielām, izbūvētas ietves un četras platformas pasažieru iekāpšanai un izkāpšanai, uzstādītas ceļazīmes, izvietoti soliņi, pieturvietu nojumes, autostāvvietas un infostendi.

"Pļaviņās ir intensīva starppilsētu sabiedriskā transporta satiksme. Ceļā no Rīgas uz Latgali šeit piestāj gan vilcieni, gan autobusi. Līdz šim Stacijas laukuma tehniskais stāvoklis un satiksmes organizācija nereti radīja bīstamas situācijas," skaidroja Kitajeva.

Dzelzceļa un Pasta ielas krustojuma pārbūve veikta, lai tas būtu komfortablāks un drošāks satiksmei un Pļaviņas veidotu par mūsdienīgu, sakoptu, ērtu pilsētu un ceļotāju galamērķi, pievilcīgu vietu gan iedzīvotājiem, gan viesiem.

Projekta kopējās izmaksas ir 212 095 eiro. Projektu 90% apmērā no attiecināmajām izmaksām finansēja Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai.

Būvdarbus Pļaviņās veica SIA "Krustpils", būvuzraudzību nodrošināja SIA "IR&VS", savukārt projektu izstrādāja SIA "SKA projekts".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)