Banner 980x90

Plastmasas otrreizējās pārstrādes līnijas izveidei Aizkrauklē vēl nav iesniegti nepieciešamie dokumenti

Rīga, 23.okt., LETA. Izpildot likuma prasības, uzņēmums "Recipo" no Zviedrijas vēl nav iesniedzis dokumentus Aizkraukles novada būvvaldē par ieceri pilsētā izveidot plastmasas otrreizējās pārstrādes līniju, aģentūru LETA informēja novada vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Zanda Bistere.

Dokumentācija bija nepieciešama, lai novada būvvalde varētu izvērtēt ražošanas ieceres atbilstības normatīvajiem aktiem. Bistere skaidroja, ka nepieciešamie dokumenti būvvaldē vēl nav iesniegti, bet komersants no Zviedrijas ir informējis domi, ka ir pilnvarojis septembrī reģistrēto SIA "DNS Processing" kā pilntiesīgu savu interešu pārstāvi Latvijā veikt visas nepieciešamās darbības, kas saistās ar dokumentu sagatavošanu, iesniegšanu un saņemšanu valsts iestādēs vides un citu likumdošanas prasību ievērošanai. Pilnvarojums bija nepieciešams, jo saskaņā ar likumdošanas prasībām saraksti un dokumentu pieņemšanu vides aizsardzības likumdošanas kontroles valsts pārvaldes iestādes veic ar Latvijā reģistrētām komercsabiedrībām, bet "Recipo" ir Zviedrijā reģistrēts uzņēmums, tāpēc pats ar Latvijas iestādēm sazināties nevarēja.

Lai pilnvarojumu apstiprinātu, ir vajadzīgs domes lēmums. Plānots, ka šis jautājums tiks izskatīts nākamajā domes sēdē novembrī. Pēc domes lēmuma uzņēmums gatavojas sniegt būvvaldē nepieciešamos dokumentus.

Kā ziņots, uzņēmums "Recipo" no Zviedrijas Aizkraukles industriālajā zonā vēlas izvietot plastmasas otrreizējās pārstrādes līniju, un dome rūpnīcas izveidi ir atbalstījusi. Ražotni paredzēts izvietot Aizkraukles Industriālā parka teritorijā, pilsētas rūpniecības rajonā. Esošais novada teritorijas plānojums pieļauj iesniegumā minēto pārstrādes ražošanas veidu paredzētajā teritorijā. Attālums līdz tuvākajai dzīvojami mājai ir 420 metri.

Domei uzņēmums skaidrojis, ka ražošanas procesā tiek izmantotas importētas izejvielas, plastmasas atkritumi, pārstrādātās plastmasas apjoms darbojoties ar pilnu jaudu - sešas tonnas diennaktī vai 150 tonnas mēnesī. Uzņēmuma pārstāvji domei arī mutiski apgalvojuši, ka ražotnes darbībā nepastāvēs piesārņojumu riski, bet drauds tehnoloģiskajam procesam ir ugunsbīstamība.

Paredzams, ka ražotnē strādās līdz 25 darbiniekiem. Daļai no darbiniekiem nepieciešamas atbilstošas zināšanas un iemaņas, tāpēc vietējo darbaspēku paredzēts izmantot ierobežotā skaitā.

Aizkraukles novada domes sēdes protokols liecina, ka deputāti ļāva "Recipo" izvietot plastmasas pārstrādes ražotni Bitēnu ielā 14, taču ar nosacījumu, ka gadījumā, ja pašvaldības būvvalde, izvērtējot nepieciešamo dokumentāciju ražošanas ieceres atbilstības normatīvajiem aktiem, akceptē tos. Pašam uzņēmumam uzdots iesniegt būvvaldē nepieciešamos dokumentus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)