Banner 980x90

Piensaimnieku kooperatīvs "Bites" otro gadu atzīts par labāko valstī

Foto: plavinunovads.lv
Foto: plavinunovads.lv

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) organizētā konkursa "Gada labākais lauksaimniecības/mežsaimniecības kooperatīvs" noslēguma pasākumā piektdien, 29.janvārī, Bīriņu pilī par labākajiem kooperatīviem pēc balsošanas rezultātu apkopošanas tika atzīti divi piena nozares kooperatīvi "Bites" un "Avots" un graudu kooperatīvs "VAKS".

Kā pilsētas informācijas portāls AIzkraukle24.lv uzzināja Pļaviņu novada pašvaldībā, mazo kooperatīvu grupā ar apgrozījumu līdz 300 000 eiro gadā ar 670 balsīm jau otro gadu pēc kārtas uzvarēja Vietalvas pagasta piena nozares kooperatīvs "Bites" ar vadītāju Birutu Pudnieci priekšgalā.

Kooperatīvs "Bites" ir dibināts 1993. gadā, tomēr uzplaukums sācies pirms diviem gadiem, kad bija iespēja saņemt atbalstu dažādām investīcijām. Arī aizvadītajā gadā attīstības plānošana turpinājās – tika iegādāta automašīna piena pārvadāšanai. "Bites" apvieno 36 piena ražotājus Vietalvas un Sausnējas pagastos - biedru īpatsvaru veido mazās saimniecības. Kā atzīst B. Pudniece, ir liels gandarījums, ka biedri, balsojot par savu kooperatīvu, novērtē tā lomu. Kooperatīva vadībai, tas uzliek papildus pienākumus un atbildību, lai pilnveidotu un attīstītu kooperatīva darbību.

Saņemot valstī labākā kooperatīva balvu kooperatīva "Bites" valdes priekšsēdētāja teica: "Mūsu Vietalvas pagastā ir čakli zemnieki, kuri varbūt dažreiz nevar savilkt galus kopā, bet viņiem piemīt darba spēks, darba spars un izturība, viņi tiešām grib turpināt strādāt laukos un attīstīt piensaimniecību savā pagastā".

Gada labākais kooperatīvs vidēji lielo kooperatīvu grupā ar apgrozījumu no 301 000 eiro līdz 1,5 miljonam eiro ir Andrupenes piensaimnieku kooperatīvs "Avots". Labākais kooperatīvs lielo kooperatīvu grupā ar apgrozījumu no 1,5 miljoniem eiro ir Vidzemes graudkopības kooperatīvs "VAKS".

Balva nominācijā "Gada kooperatīvs izaugsmē’’ saņēma meža īpašnieku kooperatīvs "Mežsaimnieks", bet speciālbalvu par 2015.gada investīcijām konkurētspējas paaugstināšanai – piensaimnieku kooperatīvs "Straupe" un Rūjienas novada graudkopības kooperatīvs "Daiva".

Kā norādīja LLKA valdes priekšsēdētājs Indulis Jansons, balsošana par labāko lauksaimniecības vai mežsaimniecības kooperatīvu ir indikators, kurš konkursa noslēgumā atspoguļo kooperatīva un tā biedru darbību un aktivitāti ikdienā. Konkurss šogad tika rīkots piekto reizi, un tas kļuvis par gaidītu notikumu Latvijas lauksaimnieku vidū.

LLKA dibināta 2002.gada 12.aprīlī un tajā apvienojušies 52 dažādu nozaru lauksaimniecības kooperatīvi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)