Banner 980x90

Pie Kokneses Ģimenes atbalsta dienas centra par 17 829 eiro uzstādīs rotaļu laukumu

Jelgava, 9.nov., LETA. Kokneses novada pašvaldība ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) atbalstu pie Kokneses Ģimenes atbalsta dienas centra uzstādīs bērnu rotaļu laukumu, kas izmaksās 17 829 eiro, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Lai bērni varētu kvalitatīvi pavadīt brīvo laiku, aktīvi kustoties un spēlējoties brīvā dabā, pie dienas centra tiks izveidota aktīvās atpūtas zona. Rotaļu laukumā būs mašīna ar slīdkalniņu, divvietīgās šūpoles, šūpoles-balansieris, vingrošanas komplekss, karuselis, slīdkalniņš, āra trenažieris. Tāpat tiks ierīkots gumijas segums vietās, kur tas ir nepieciešams, lai samazinātu bērnu sasišanās iespējamības risku. Laukuma konstrukcijas būs speciāli veidotas dažāda vecuma bērniem.

Pašvaldībā uzsver, ka darbošanās rotaļu laukumā attīsta un pilnveido bērnu kustību koordināciju un veiklību, kam ir svarīga nozīme bērnu kaulu un muskuļu sistēmas attīstībā. Tiek sekmēta fiziskā, garīgā, sociālā attīstība, panākts draudzīgs kontakts ar vienaudžiem, veicināts veselīgs dzīves veids ne tikai bērnu vidū, bet arī vecāku un vecvecāku vidū.

Uzsverot Ģimenes atbalsta centra apsaimniekotās barona Lēvenšterna ēkas vēsturisko nozīmi, pie rotaļu laukuma tiks uzstādīts informatīvais stends ar foto un aprakstu par ēkas kultūrvēsturi un nozīmīgumu.

Rotaļu laukumu ierīkos SIA "Ksil Baltics".

Projekta izmaksas ir 17 829 eiro, tajā skaitā 90% jeb 16 046 eiro ir ELFLA atbalsts, bet 1783 eiro līdzfinansē pašvaldība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)