Banner 980x90

Pēc ugunsgrēka varētu nākties nojaukt vairāku dzīvokļu māju Aizkrauklē

Rīga, 5.jūn., LETA. Iespējams, Aizkraukles novada domei būs jālemj par vairāku dzīvokļu mājas nojaukšanu, jo būve cietusi ugunsgrēkā, aģentūra LETA uzzināja domē.

Svētdienas vakarā divstāvu ēkā Aizkrauklē, Dārza ielā 5, izcēlās ugunsgrēks. Liesmas bija pārņēmušas ēkas otro stāvu un bēniņus. Lai apdzēstu liesmas, objektā strādāja vairākas ugunsdzēsēju brigādes no Aizkraukles, Jaunjelgavas un Pļaviņām.

Ugunsdzēsēji arī pārmeklēja dzīvokļus, bet tajos neviena cilvēka nebija. Medicīniskā palīdzība bija nepieciešama vienam no mājā esošajam cilvēkiem, kuram sākās epilepsijas lēkme.

Kopumā būve degusi 120 kvadrātmetru platībā un pēc ugunsnelaimes māja vairs nav apdzīvojama.

Aizkraukles novada domes priekšsēdētāja vietnieks Einārs Zēbergs (Vidzemes partija) skaidroja, ka atbildīgie dienesti izmeklē notikušā iemeslus. Savukārt būvvaldes pārstāvji tuvākajā laikā veiks ēkas tehnisko apsekošanu, un tad būs zināms, vai ēku ir vērts atjaunot vai jālemj par tās nojaukšanu. Šo jautājumu izskatīs domes sēdē, lemjot arī par finanšu piesaisti šim pasākumam.

Patlaban pieeja pie ēkas ir ierobežota, pašvaldība nodrošinās tās apkārtnes sakopšanu, lai novāktu sadegušā jumta un citas ugunsgrēka paliekas. Savukārt bez mitekļa palikušajiem mājas iedzīvotājiem pēc ugunsnelaimes piedāvāts apmesties pašvaldības kopmītnēs. Pašvaldība sola arī risināt jautājumus, ja kāds no cietušajiem vērsīsies domē par dzīvojamās platības ierādīšanu, taču pagaidām neviens šāds iesniegums no Dārza ielas iemītniekiem domē neesot saņemts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)