Banner 980x90

Pašvaldības aicinātas vest grunti Likteņdārza Lielā kalna veidošanai

Jelgava, 18.okt., LETA. Latvijas pašvaldības aicinātas piedalīties Liteņdārza Lielā kalna veidošanā, sagādājot grunti, aģentūru LETA informēja Kokneses fonda valdes priekšsēdētāja Valda Auziņa.

2015.gadā Likteņdārza idejas īstenotāji sākuši 12,5 metru augsta Likteņdārza Lielā kalna uzbēršanu. Vienu tā pusi paredzēts apstādīt ar kokiem, otru apsēt ar Latvijas lauku puķēm. Kalnu varēs sasniegt pa gājēju taku, un tā virsotne būs skatu platforma uz Daugavu un dārza ainavu.

Kalna uzbēršanai nepieciešami 169 160 kubikmetri dažādas struktūras grunts, skaidroja Auziņa. Apmēram trešo daļu no nepieciešamā grunts Likteņdārza atbalstītāji jau ir saveduši, tai skaitā akcijas "Top Latvijas Likteņdārzs!" laikā.

Lai sagādātu atlikušo kalnam nepieciešamo materiālu, Kokneses fonds šogad Latvijas Pašvaldību savienības kongresā vērsās pie Latvijas pašvaldībām ar aicinājumu piedalīties materiāla sagādē, atvedot vismaz vienu kravu jebkuras grunts no katras Latvijas pašvaldības. Pašlaik šo iniciatīvu jau atbalstījušas Aizputes, Balvu, Beverīnas, Engures, Gulbenes, Iecavas, Jaunpils, Ķekavas, Līvānu, Ogres, Rēzeknes, Rugāju, Salas, Vaiņodes, Vecpiebalgas, Vecumnieku, Ventspils, Viesītes, Viļakas novadu, kā arī Jūrmalas un Rīgas pašvaldības. Informācijas Kokneses fonda mājaslapā liecina, ka, piemēram, šonedēļ pa 15 kubikmetru kravai uz Likteņdārzu atveda Iecavas, Vecumnieku un Rugāju novadu pašvaldības.

"Katru nedēļu Likteņdārzā ieripo kāda krava," priecājas Auziņa.

Ir vietējās varas, kas aicinājumam neatsaucās un grunti sagādāt neplāno. Piemēram, septembra sēdē atteikt Kokneses fondam lēmuši Ādažu novada domes deputāti.

Iepriekš pašvaldības stādījušas Likteņdārzā ozolus, veltot tos savu pilsētu un novadu politiski represēto piemiņai. Pašlaik iestādīti 40 šādi koki. Kokneses fonda vadītāja uzsvēra, ka pašvaldības arī pastāvīgi atbalsta ar transportu tās grupas, kas dodas uz Likteņdārzu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)