Banner 980x90

Pašvaldība neplāno izmaiņas pirms diviem gadiem reorganizētajā Pērses skolā ar 34 skolēniem

Jelgava, 18.sept., LETA. Pašlaik pašvaldība neplāno pārmaiņas pirms diviem gadiem reorganizētajā Pērses skolā, kurā mācās 34 skolēni, aģentūru LETA informēja Kokneses novada pašvaldības izglītības darba speciāliste Lauma Āre.

Pašvaldība nupat optimizējusi izglītības iestāžu tīklu, reorganizējot Vecbebru Profesionālo un vispārizglītojošo internātvidusskolu, tāpēc pašlaik citas pārmaiņas plānotas nav, skaidroja Āre.

Reorganizētas Vecbebru internātvidusskolas programmas izglītības iestādes ēkās nodrošina Ogres tehnikums, liecina pašvaldības informācija.

Arī pati Pērses skola reorganizēta jau pirms diviem gadiem, kļūstot no pamatskolas par sākumskolu. Pašlaik sākumskolas posmā izglītības iestādi apmeklē 34 bērni, tāpat ir 16 pirmsskolēni, sacīja pašvaldības pārstāve. Sākumskolēni izglītību apgūst apvienotajās klasēs.

Āre apgalvoja, ka pašvaldība turpinās finansēt izglītības iestādi, lai pašiem mazākajiem izglītība būtu pieejama pēc iespējas tuvāk mājām.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka šogad mazākajā skolā Latvijā mācās astoņi skolēni, savukārt lielākajā izglītības iestādē skolēnu skaits ir 201 reizi lielāks, proti, 1610 skolēni.

Mazākais skolēnu skaits šogad fiksēts Ozolu sākumskolā Valkas novadā. Sešās sākumskolas klasēs šajā skolā mācās astoņi skolēni. Otrā mazākā skola ir Priekuļu sākumskola, kurā mācās deviņi bērni. Tikpat izglītojamo ir arī Launkalnes sākumskolā.

Desmit mazāko izglītības iestāžu vidū ir septiņas sākumskolas, kā arī trīs pamatskolas, kur deviņās klasēs mācās no 16 līdz 18 skolēniem.

Tāpat vēstīts, ka protestējot pret Vecbebru Profesionālās un vispārizglītojošās internātvidusskolas slēgšanu, pie Kokneses novada domes rīkots pikets. Tajā piedalījušies gan pedagogi, gan audzēkņi, gan viņu vecāki.

http://stor1.leta.lv/za-feb3f20/ig/e/e/8/ee80db76-9599-4296-afc2-e44129fa7852/index.59bbbeeb5ed81.html

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)