Banner 980x90

Par 21% augs atkritumu izvešanas maksa Pļaviņu novadā

Jelgava, 10.okt., LETA. No 1.novembra Pļaviņu novadā par 21% pieaugs atkritumu apsaimniekošanas maksa, sasniedzot 16,31 eiro par kubikmetru, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

Līdz šim novada iedzīvotāji par atkritumu izvešanu maksājuši 13,52 eiro par atkritumu kubikmetru.

Pašvaldība tarifa pieaugumu skaidro ar izmaksu palielināšanos. Kopš 2012.gada, kad tika apstiprināts iepriekšējais atkritumu izvešanas tarifs, ir augušas izmaksas vairākās pozīcijās, pauda pašvaldībā. Palielinājusies transportlīdzekļu ikgadējā nodeva, obligātā civiltiesiskā transportlīdzekļu apdrošināšana, autoceļu lietošanas nodeva, atalgojums, sociālās iemaksas un citas izmaksu pozīcijas. Arī izmaksas atkritumu apglabāšanai SIA "Vidusdaugavas SPAAO" poligonā kopš 2012.gada augušas no 50,53 eiro līdz 69,16 eiro par tonnu nešķirotu atkritumu.

Pļaviņās pieejami 13 atkritumu konteineri stiklam un 13 konteineri plastmasai un papīram. Savukārt novada pagastos izvietoti astoņi konteineri stiklam un tikpat - plastmasai un papīram.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)