Banner 980x90

papildināta - Skrīveru novada pašvaldībai prasa 4268 eiro kompensāciju par sarunas publiskošanu mājaslapā

(Pievienota 5.rindkopa.)

Jelgava, 29.nov., LETA. Kāda persona no Skrīveru novada pašvaldības pieprasījusi 4268 eiro kompensāciju par morālo kaitējumu, kas radies, pašvaldības mājaslapā publiskojot personas sarunu ar novada domes priekšsēdētāju, aģentūra LETA uzzināja novada domē.

Jautājums par morālā kaitējuma atlīdzināšanu skatīts oktobra domes sēdē, taču nepietiekama kvoruma dēļ pārcelts uz novembra sēdi, kad personas iesniegums noraidīts.

Iesniedzēja sūdzība attiecināma uz Skrīveru novada mājaslapā izvietoto audio ierakstu un tajā dzirdamo iesniedzēja balsi. "Saruna norisinājās domes priekšsēdētāja kabinetā īsu brīdi pirms domes sēdes, attiecīgi šajā laikā norisinājās arī gatavošanās domes sēdei, tajā skaitā arī audio ierakstīšanas ierīču uzstādīšana un sagatavošana darbam. Sarunas ieraksts kopā ar domes sēdes norises gaitas videoierakstu tika publicēts pašvaldības mājaslapā," sūdzības būtību skaidro pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Kitija Boļšakova.

Pēc iesniedzēja iesnieguma saņemšanas Datu valsts inspekcijā sarunas ieraksts mājaslapā tika bloķēts un nav publiski pieejams.

Savukārt Skrīveru novada domes priekšsēdētājam Andrim Zālītim ("Mēs Skrīveriem") inspekcija saistībā ar pārkāpumu izteikusi brīdinājumu.

Sūdzības iesniedzēja datus pašvaldība neatklāj, taču informē, ka persona nav Skrīveru novada administrācijas darbinieks vai novada iedzīvotājs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)