Banner 980x90

Palielinot atbalsta apmēru, Pļaviņu novadā cer atrast audžuģimenes

Jelgava, 5.jūl., LETA. Palielinot atbalstu bērna uzturam un aprūpei, Pļaviņu novadā cer atrast audžuģimenes, kas varētu nodrošināt bērniem ārpusģimenes aprūpi, aģentūru LETA informēja novada Sociālā dienesta vadītāja Valentīna Babre.

Pašlaik novadā nav nevienas audžuģimenes, divi bērni nodoti aprūpei audžuģimenēs citos novados, bet pieci ievietoti aprūpes iestādē.

Babre pastāstīja, ka domē nolemts līdz 228 eiro mēnesī palielināt pabalstu bērna uzturam, vēl 100 eiro pašvaldība piemaksās par novada bērnu aprūpi. Tāpat audžuģimenes saņem arī atlīdzību no valsts, kā arī pabalstu no pašvaldības inventāra iegādei, kas ir 200 eiro gadā.

Sociālā dienesta vadītāja cer, ka atbalsta palielināšana veicinās audžuģimeņu kustības attīstību novadā, taču atzīst, ka ģimenes izrādīt iniciatīvu attur gan valsta atbalsta trūkums, gan smags darbs, ar kuru audžuģimenēm jāsaskaras. Līdz šim gan interese no novada ģimenēm nav izjusta.

Pie Sociālā dienesta izveidota arī baneru izstāde, kas stāsta par audžuģimeņu darbu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)