Banner 980x90

Limbažos veidos uzņēmējdarbības atbalsta centru

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Limbažu novada pašvaldība pieņēmusi lēmumu Limbažos veidot uzņēmējdarbības un sociālās uzņēmējdarbības atbalsta centru, pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv uzzināja Limbažu novada pašvaldībā.

Kā jau vairakkārt norādījis Limbažu novada pašvaldības Domes priekšsēdētājs Didzis Zemmers, uzņēmējdarbības veicināšana ir viena no galvenajām pašvaldības prioritātēm, jo līdz ar jaunu uzņēmumu veidošanos vai esošo uzņēmumu paplašināšanos, Limbažu novadā veidojas papildus darba vietas.

Tāpat pašvaldība vairākkārt informējusi par pašvaldības konkursu topošo uzņēmēju atbalstam, kura ietvaros iespējams saņemt pašvaldības finansējumu 3000 eiro apmērā, tāpat arī pašvaldība strādā pie ERAF finansējuma piesaistes uzņēmējdarbības atbalsta infrastruktūras attīstībai, dodot iespēju paplašināties jau esošajiem novada uzņēmumiem vai veidoties jauniem uzņēmumiem.

Limbažu novada pašvaldībā jau vairākus gadus darbojas gan uzņēmējdarbības attīstības speciālists, gan Limbažu novada uzņēmēju konsultatīvā padome, tomēr līdz šim pašvaldībai nebija iespēja nodrošināt piemērotas telpas ne uzņēmēju konsultatīvajai padomei, ne uzņēmējdarbības speciālistam vai jaunajiem uzņēmējiem un sociālās uzņēmējdarbības mērķgrupai, kurā ietilpst cilvēki ar īpašām vajadzībām, pensijas vecuma cilvēki un citi.

Uzņēmējdarbības un sociālās uzņēmējdarbības atbalsta centrā būs iespēja iegūt informāciju par ES fondu apguvi, saņemt konsultācijas, rīkot konferences, sanāksmes, piedalīties dažādās apmācībās u.c.

Pašvaldība Uzņēmējdarbības un sociālās uzņēmējdarbības atbalsta centru izvietos ēkā - Burtnieku ielā 2, Limbažos. Šobrīd noslēgts līgums par ēkas pārbūves projekta aktualizāciju un telpu pielāgošanu augstāk minētā atbalsta centra izveidei. Pārbūves projekta aktualizāciju plānots pabeigt līdz šī gada 23.decembrim, bet iepirkumu ēkas pārbūvei izsludināt 2017.gada sākumā. Ēkas pārbūvei un Uzņēmējdarbības un sociālās uzņēmējdarbības atbalsta centra izveidei, pašvaldība saņems Valsts budžeta finansējumu 200 000 eiro apmērā.
 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)