Banner 980x90

Likteņdārza sveču izliešanai skolēni savākuši 1704 kilogramus izejvielu

Jelgava, 12.nov., LETA. Gatavojoties Latvijas simtgades svinībām, skolēnu komandas sveču izliešanai Likteņdārzam savākušas 1704 kilogramus parafīna un lietotu sveču, aģentūru LETA informēja Likteņdārza sabiedrisko attiecību speciālists Mārtiņš Pučka.

Kopumā konkursā par lielāko novada sveci piedalījās 150 klases no 74 Latvijas skolām. Vislielākā atsaucība bija no Zemgales reģiona skolēniem - 60 klases no 22 skolām kopā savāca 685 kilogramus, viņiem seko Rīgas reģiona 51 klase no 20 skolām ar 554 kilogramiem. Latgales skolēni savākuši 186 kilogramus, Vidzemes reģiona komandas 160 kilogramus, bet Kurzemes skolēni - teju 118 kilogramus.

Vērtējot klašu konkurencē, pirmo vietu un balvu no Likteņdārza saņēmusi Ādažu vidusskolas 4.a klase, kuras skolēni bija savākuši 121 kilogramu sveču materiāla. Otrajā vietā ierindojās Bauskas sākumskolas 6.b klase ar savāktiem 110 kilogramiem, bet trešajā vietā - Tērvetes novada Augstkalnes vidusskolas 5.klase ar 58 kilogramiem.

"Esam ļoti priecīgi un aizkustināti par skolēnu lielo atsaucību. Domāt "zaļi", darboties komandā un nest gaismu Latvijai tik nozīmīgajā jubilejā - tāds bija mūsu aicinājums, kuram atsaucās ne tikai skolēni, bet arī viņu ģimenes, kas tika iesaistītas sveču vākšanā. Kāda vecmāmiņa sveces atveda ar autobusu, citi sūtīja pa pastu. Dažas klases bija padomājušas arī par sūtījuma noformēšanu, bet īpašs prieks par pavisam mazākajiem konkursa dalībniekiem - bērnudārzniekiem," uzsvēra Likteņdārza administratīvā direktore Linda Galino, piebilstot, ka, 18.novembrī redzot Likteņdārza amfiteātrī izvietotās novadu lielsveces, ikviens konkursa dalībnieks varēs justies patiesi lepns, ka ir devis savu artavu šajā Latvijas simtgades sveču projektā.

Pagājušajā nedēļā sveču materiālu Likteņdārza darbinieki nogādājuši SIA "Baltic Candles" ražotnē Dobelē, kur tas tiks pārkausēts jaunās svecēs, lai 18.novembrī Likteņdārzā no tām veidotu sveču kompozīciju atbilstoši katra reģiona skolēnu savāktā materiāla apjomam.

18.novembrī Likteņdārza amfiteātrī tradicionāli tiks sagaidīts saulriets. Šogad pasākumu sāks ar lāpu gājienu no ieejas Likteņdārzā līdz amfiteātrim. Tam sekos sadziedāšanās, kurā piedalīsies jauktais koris "Alaine" un sieviešu koris "Anima", kā arī Jūrmalas Kultūras centra jauniešu tautas deju kolektīva "Zālīte" priekšnesumi. Pasākumā tiks apbalvoti sveču konkursa uzvarētāji un godināti visi dalībnieki, pateicoties kuru savāktajam materiālam tapušas sveces, kuras veltītas Latvijas simtgadei.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)