Banner 980x90

Likteņdārzā notiks Jāņu mācības

Jelgava, 2.jūn., LETA. 10.jūnijā no plkst.12 uz Likteņdārzu aicināti visi, kuri vēlas iepazīt skaistākās Jāņu sagaidīšanas tradīcijas un apgūt saulgriežu maģiskos rituālus kopā ar Kokneses un tuvākās apkaimes folkloras kopām, aģentūru LETA informēja Kokneses fonda valdes priekšsēdētāja Valda Auziņa.

Folkloras kopas "Urgas" un "Josta", Gita Tenisa un Solvita Bērziņa, kā arī citi tradīciju saglabātāji no tuvākās apkārtnes no plkst.12 līdz 15 piedāvās radošās darbnīcas un meistarklases ar rotaļās iešanu, līgotņu dziedāšanu un uguns rituāliem.

Jāņu mācību dalībniekiem būs iespēja iemācīties pīt gan parastos, gan īpašos saulgriežu vainagus un Jāņu vārtus, iepazīt augu maģisko spēku, izdziedāt skaistākās un neparastākās Līgo dziesmas, atklāt interesantus dančus un rotaļas jāņabērnu priekam, kā arī uzzināt, kas ir pūdele un kādi rituāli saistās ar uguni un sauli maģiskajā naktī. Noslēgumā, apvienojoties visām folkloras kopām, tiks iedegta Jāņu uguns, un mācību dalībnieki tiks aicināti uz dancošanu.

Mācību dalībnieki tiek aicināti ņemt līdzi savas Jāņu zāles vai ozolzaru pušķi vainagu darināšanai, kā arī linu vai kādu citu izturīgu diegu vainagu pīšanai. Darbnīcas un meistarklases notiks Likteņdārza pļaviņā pie "Lāču" piknika vietas, kas ir netālu no autostāvvietas, tāpēc ērtai sēdēšanai interesenti aicināti ņemt līdz sedziņas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)