Banner 980x90

Likteņdārza Ābolu ballē spiedīs sulu un informēs par jaunākajām šķirnēm

Jelgava, 31.aug., LETA. 9.septembrī no plkst.11 līdz 15 Likteņdārzā norisināsies Ābolu balle, kuras laikā ar interesantām ierīcēm tiks spiesta sula no Likteņdārza ābeļu alejas un Latvijas zemnieku audzētajiem āboliem, ko gādās Latvijas Zemnieku federācija (LZF), aģentūru LETA informēja nodibinājuma "Kokneses fonds" valdes priekšsēdētāja Valda Auziņa.

Likteņdārza ābeļu aleja tika izveidota 2008.gadā, un tajā aug Latvijā populāro šķirņu āboli. Ābeles kopš pašiem pirmsākumiem aprūpē Dārzkopības institūta vadošā pētniece Māra Skrīvele, sākotnēji darbojoties tandēmā ar kolēģi Edgaru Rubauski. Šī gada Ābolu ballē Skrīvele ar kolēģi Lailu Ikasi stāstīs par jaunākajām ābolu šķirnēm un jaunumiem šajā jomā.

Ikviens Likteņdārza apmeklētājs no plkst.11.30 varēs piedalīties Likteņdārza ābeļu alejas ābolu novākšanā. Vēlāk - ap plkst.14 - apmeklētāji varēs baudīt svaigo ābolu sulu un citus no šiem augļiem gatavotos gardumus: Latvijas Lauku sieviešu apvienības pavāru gatavoto ābolu ievārījumu, ugunskurā ceptus vai karamelizētus ābolus, kā arī "Road Cafe" šefpavāra pankūkas.

Jaunākajiem pasākuma apmeklētājiem būs iespēja iesaistīties LZF organizētajā zīmēšanas konkursā "Skaistākais ābols", ripināšanas sacensībās un citās interesantās nodarbēs, savukārt ģimenēm paredzēta aktīvāka apkārtnes iepazīšana ekspedīcijā "Likteņdārzs". Padomāts arī par nelielu koncertu, ko sniegs bērnu deju kolektīvs "Vizmiņa" un jauniešu deju kolektīvi "Zālīte" un "Delveri".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)