Banner 980x90

Likteņdārza Ābolu ballē norisināsies ražas vākšana un sulas spiešana

Rīga, 27.aug., LETA. 8.septembrī no plkst.11 līdz 15 Likteņdārzā norisināsies Ābolu balle, kurā paredzēta ābolu vākšana un sulas spriešana, aģentūru LETA informēja Likteņdārza sabiedrisko attiecību speciāliste Mārtiņš Pučka.

Likteņdārza ābeļu aleja ir viens no centrālajiem dārza elementiem, kas tika izveidota 2008.gadā, kad Latvijā zināmi cilvēki iestādīja 78 ābelītes Likteņdārza draugu alejas abās malās. Alejā aug Latvijā populārās ābolu šķirnes.

Ābolu vākšana Likteņdārzā norisināsies no plkst.11.30, bet vēlāk no savāktajiem un Latvijas zemnieku audzētajiem āboliem gan ar interesantām vēsturiskām ierīcēm, gan ar pavisam modernu un jaudīgu sulas spiedi, kas nodrošinās arī tūlītēju sulas fasēšanu plastmasas maisos aukstā un karstā veidā, tiks spiesta sula. Sulu par ziedojumiem būs iespējams iegādāties arī līdzņemšanai.

Tāpat pasākuma laikā uz ugunskura tiks gatavots ābolu ievārījums, ko par ziedojumiem būs iespējams baudīt kopā ar pankūkām. Savukārt Latvijas Dārzkopības institūta vadošā pētniece Māra Skrīvele, kura aprūpē Likteņdārza ābeles, pasākumā stāstīs par jaunākajām ābolu šķirnēm un jaunumiem šajā jomā.

Īpašas aktivitātes būs sagatavotas arī pasākuma jaunākajiem apmeklētājiem. Tāpat uzstāsies Jēkabpils Valsts ģimnāzijas jauniešu deju kolektīvs "Kauranieši". Pasākumu vadīs Latvijas Nacionālās operas un baleta orķestra mūziķis Jānis Ļūmanis.

"Lai sagatavotu sulas un ievārījuma krājumus, kurus par ziedojumiem būs iespējams iegādāties gan pasākuma dienā, gan vēlāk, aicinām ikvienu pasākuma dalībnieku ierasties un ziedot ābolus arī no saviem dārziem," aicināja Pučka.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)