Banner 980x90

Konservācijas darbi par 5% samazinājuši Kokneses pilsdrupu apmeklētāju skaitu

Rīga, 10.dec., LETA. Aizvadītajā tūrisma sezonā par 5% krities Kokneses pilsdrupu apmeklētāju skaits, ko ietekmējuši pilsdrupu konservācijas darbi, liecina Kokneses novada Tūrisma un sabiedrisko attiecību nodaļas apkopotie dati.

Kokneses viduslaiku pilsdrupas un Likteņdārzs ir apmeklētākie tūrisma objekti Koknesē. Taču šogad pilsdrupās norisinājies mazāk pasākumu, jo pilsdrupu teritorijā notikuši konservācijas darbi, īstenojot projektu "Kultūras mantojuma saglabāšana un attīstība Daugavas ceļā".

Celtniecības darbi ietekmējuši arī kopējo pilsdrupu apmeklētāju skaitu, un tas šogad bijis par aptuveni 5% mazāks nekā pērn. Kopumā pilsdrupas apmeklējis 21 231 interesents, no tiem 1814 bijuši ārzemju viesi. Tūrisma speciālisti novērojuši, ka īpaši liela interese no ārzemniekiem par objektu bijusi Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku laikā.

Savukārt Tūrisma informācijas centru aktīvajā tūrisma sezonā apmeklētāju skaits ir audzis, un šogad centru apmeklējuši 3548 interesenti, salīdzinot ar 3158 tūristiem pērn. 424 no apmeklētājiem šogad bijuši no ārzemēm.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)