Banner 980x90

Konkursā meklē Likteņdārza topošās sabiedriskās ēkas nosaukumu

Rīga, 28.janv., LETA. Kokneses fonds ir izsludinājis konkursu ar mērķi noteikt interesantāko, labskanīgāko un atbilstošāko nosaukumu topošajai Likteņdārza sabiedriskajai ēkai.

Kokneses fondā aģentūru LETA informēja, ka konkurss ilgs līdz 24.februārim, un tajā var piedalīties ikviena privātpersona, sagatavojot un nosūtot savu nosaukuma priekšlikumu un pamatojumu elektroniski uz "janis.karalis@koknesesfonds.lv" vai pa pastu. Konkursa uzvarētājs iegūst iespēju divām personām doties apmaksātā izziņas braucienā uz Briseli un Eiropas institūcijām 2019.gada aprīlī.

Sabiedriskā ēkas platība ir 701 kvadrātmetri, tā iecerēta kā Likteņdārza sabiedriskais centrs. Ēkā atradīsies divas multifunkcionālas zāles, kas paredzētas dažādiem pasākumiem, konferencēm, koncertiem vai svinībām, kā arī kafejnīca, suvenīru veikals un lūgšanu kapela. Ēkas foajē būs neliela izstāžu zāle, kurā tiks izvietoti Likteņdārzam dāvinātie mākslas darbi. Savukārt uz vienas no ēkas sienām plānots attēlot visu to cilvēku vārdus un organizāciju nosaukumus, kuri palīdzējuši Likteņdārza tapšanā. Ēkas jums iecerēts kā staigājama platforma - skatu laukums, no kurienes pavērsies skats uz Likteņdārza ainavu.

Jau vēstīts, ka sabiedriskās ēkas būvniecība tika sākta 2016.gadā, pateicoties Vācijā dzīvojošā latvieša Gaida Graudiņa mērķa ziedojumam 60 000 eiro apmērā. Tā paša gada nogalē ēkas pamatos tika ievietota simboliska laika kapsula ar vēstījumu par Likteņdārzu nākamajām paaudzēm. Kopējās sabiedriskās ēkas būvniecības izmaksas plānotas 1,6 miljonu eiro apmērā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)