Banner 980x90

Kokneses Sociālā dienesta vadītāja: Ģimenes ir grūti motivēt asistenta pakalpojuma saņemšanai

Jelgava, 13.febr., LETA. Motivēt ģimenes saņemt ģimenes asistenta pakalpojumu, kā arī atrast pašus asistentus ir grūti, jo pakalpojums ir jauns, aģentūru LETA informēja Kokneses novada Sociālā dienesta vadītāja Baiba Tālmane.

Viņa pastāstīja, ka pagājušā gada decembrī dienestam izdevies piesaistīt četrus cilvēkus, kas gatavi sniegt ģimenes asistenta pakalpojumus, organizētas arī attiecīgās mācības. Taču ar šiem cilvēkiem dienestam nepietiek, problēmas radīsies arī tad, kad atbalsta personāla palīdzība būs nepieciešama nevis pašā Koknesē, bet, piemēram, Iršu vai Bebru pagastā, tāpēc Tālmane joprojām aicina atsaukties personas, kas būtu gatavas sniegt šādus pakalpojumus, īpaši pagastos. Atalgojums ir četri eiro par stundu pirms nodokļu nomaksas, samaksa tiek saņemta atbilstoši nostrādātajam stundu skaitam.

Arī pašas ģimenes motivēt šāda pakalpojuma saņemšanai ir grūti, atzīts Tālmane. "Pakalpojums ir jauns, no ģimenēm sajūtam pretestību, un mūsu darbinieki pietiekami smagi strādā, lai ģimenes motivētu," pauda dienesta vadītāja.

Pašlaik tiek kārtotas formalitātes, lai palīdzību saņemtu divas ģimenes. Viena atbalstu sāks saņemt mēneša beigās, bet otrā ģimenē vēl nav izdevies pārliecināt ģimenes tēvu, lai arī māte pakalpojumu saņemt ir piekritusi. Ģimenēm tiks mācīta budžeta plānošana, maksājumu sabalansēšana ar ģimenei pieejamām finansēm, prasmes, kā izvairīties no ātro kredītu ņemšanas.

Kopumā novadā ir ap desmit ģimenēm, kurām būtu nepieciešams šāds pakalpojums.

Jau vēstīts, ka pagājušā gada rudenī Kokneses novadā sākta ģimenes asistenta pakalpojuma ieviešana.

Ģimenes asistents ir padomdevējs un palīgs ģimenēm un pilngadību sasniegušajiem bērniem bāreņiem, kuri ir nonākuši grūtībās un kuriem trūkst prasmju tās pārvarēt. Ģimenes asistents palīdz apgūt nepieciešamās sociālās prasmes, kas nodrošinātu personas vai ģimenes patstāvīgu un pilnvērtīgu funkcionēšanu.

Ģimenes asistenta pakalpojumu ir tiesīga sniegt fiziska persona, kurai ir augstākā izglītība sociālajā darbā, sociālās aprūpes vai sociālās rehabilitācijas jomā, pedagoģijā vai psiholoģijā, profesionālā vidējā izglītība sociālās vai veselības aprūpes jomā vai augstākā izglītība citā jomā un kurai ir pozitīva pieredze un zināšanas bērnu audzināšanā un mājsaimniecības vadīšanā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)