Banner 980x90

Kokneses novada pašvaldība lūdz vietējo valsts ceļu Vecbebri-Irši noteikt par reģionālo

Jelgava, 12.apr., LETA. Palielinoties satiksmes intensitātei uz valsts vietējā ceļa V922 Vecbebri-Irši, Kokneses novada pašvaldība lūdz Satiksmes ministriju un VAS "Latvijas Valsts ceļi" ceļam noteikt reģionālā autoceļa kategoriju, liecina novada domes sēdes protokols.

Pašvaldība skaidro, ka pēdējos gados uz ceļa ievērojami palielinājusies satiksmes intensitāte. Pārsvarā tieši šo ceļu kā visīsāko un ērtāko nokļūšanai no Kokneses vai Bebriem uz Iršiem vai tālāk uz Ērgļiem izmanto gan vieglais, gan kravas autotransports, ieskaitot satiksmes autobusus, mežizstrādes un lauksaimniecības transportlīdzekļus, neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnas, policijas un ugunsdzēsības automašīnas.

Tā kā novadā notiek skolu reorganizācija, palielinās arī to skolēnu skaits, kas katru dienu ar dažāda veida transportu ir jānogādā citās Kokneses novada vai kaimiņu novadu skolās. Ceļu izmanto skolēnu nogādāšanai arī uz mūzikas skolu, peldbaseinu Koknesē.

Tāpat ceļu Vecbebri-Irši regulāri izmanto tranzīta transportlīdzekļi, kas dodas no Rīgas-Daugavpils šosejas vai autoceļa Tīnūži-Koknese pa īsāko distanci no Kokneses uz Ērgļiem vai arī, lai tālāk nokļūtu uz lielākajām Vidzemes apdzīvotajām vietām vai autoceļiem. Ceļš ir īsākās distances sastāvdaļa, kas savieno divus novadu centrus - Ērgļus un Koknesi.

Ņemot vērā minētos argumentus, pašvaldība lūdz atbildīgās iestādes lemt par reģionālā autoceļa kategorijas piešķiršanu ceļam Vecbebri-Irši.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)