Banner 980x90

Koknesē un Aizkrauklē šonedēļ var ziedot asinis

Valsts asinsdonoru centrs (VADC) aicina atsaukties AB rēzus negatīvās asins grupas donorus, jo pēc garajām svētku brīvdienām centra krājumos šīs grupas asiņu ir nepietiekamā daudzumā, aģentūru LETA informēja VADC pārstāve Zane Mistre.

Šonedēļ VADC donorus gaidīs vairākos izbraukumos.

Šodien asinis būs iespējams nodot Kokneses kultūras namā, Hanzas ielā 2, no plkst.10 līdz 13, Cesvaines vidusskolā, Madonas ielā 1, no plkst.9 līdz 12, kā arī specializētā autobusa izbraukumā Rīgā Valsts policijas telpās, Čiekurkalna 1.līnijā 1, ceturtajā korpusā, no plkst.10 līdz 13.

Tāpat 7.janvārī asinis būs iespējams nodot Latvijas Jūras akadēmijā, Flotes ielā 5, no plkst.10 līdz 13, Valsts robežsardzes Ludzas pārvaldē, Liepājas ielā 2b, no plkst.9 līdz 12, kā arī specializētajā autobusa izbraukumā tirdzniecības centrā "Alfa", Brīvības gatvē 372, no plkst.11 līdz 15.

8.janvārī donori tiks gaidīti Aizkraukles kultūras namā, Spīdolas ielā 2, no plkst.10 līdz 14, kā arī Varakļānu poliklīnikā, Pils ielā 25a, no plkst.9. līdz 12.

Savukārt 9.janvārī visi ziedot gribētāji tiks laipni gaidīti Mālpils Sporta kompleksā, Sporta ielā 1, no plkst.10. līdz 13.

Mistre atgādināja, ka, sākot ar šo gadu, spēkā stājušies arī grozījumi Darba likumā, kas attiecas uz donoriem. Darbiniekam pēc asins vai asins komponentu nodošanas ārstniecības iestādē ir tiesības uz atpūtas dienu.

Darbiniekam un darba devējam vienojoties, šo atpūtas dienu var piešķirt citā laikā, bet ne vēlāk kā viena gada laikā pēc asins vai asins komponentu nodošanas ārstniecības iestādē. Darba devējam ir pienākums apmaksāt ne vairāk kā piecas šādas dienas kalendāra gada laikā, piebilda Mistre.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)