Banner 980x90

Jaunjelgavā atklās Lāčplēša Kara ordeņa kavalieriem veltīto piemiņas zīmi

Jelgava, 31.okt., LETA. 3.novembrī pasākumā "Latvijas karavīrs laikmetu griežos" tiks atklāta Lāčplēša Kara ordeņa kavalieriem veltītā piemiņas zīme- stēla, aģentūra LETA uzzināja Jaunjelgavas novada pašvaldībā.

Pasākumā pulcēsies vairāk nekā 300 jaunieši vecumā līdz 18 gadiem no dažādām Latvijas jaunatnes organizācijām - Jaunsardzes, biedrībām "Latvijas mazpulki" un "Latvijas Skautu un gaidu centrālā organizācija", kā arī Sēlijas novada skolu jaunieši. Pasākuma mērķis ir Latvijas jaunatnes saliedēšana, jauniešu valstiskā un patriotiskā audzināšana.

No rīta jauniešu organizācijām norisināsies orientēšanās sacensības ar kontrolpunktiem Jaunjelgavas centra kultūrvēsturiskajās un nozīmīgākajās vietās. Savukārt Sēlijas novada skolās notiks biedrības "Latvijas ģenerāļu klubs" pārstāvju tikšanās ar skolu jaunatni un sarkanbaltsarkano lentīšu locīšana.

No plkst.12 līdz 14 Jaunjelgavas Vecpilsētas parkā būs apskatāma Nacionālo bruņoto spēku (NBS) ieroču un ekipējuma izstāde, savukārt NBS Štāba bataljona Godasardzes rotas karavīri demonstrēs defilē programmu.

No plkst.13.30 līdz 16.30 Jaunjelgavas kultūras namā notiks svinīgais pasākums, kura laikā norisināsies diskusijas ar biedrības "Latvijas ģenerāļu klubs" pārstāvjiem, sarunas ar karavīriem par viņu ikdienu starptautiskajās operācijās. Tiks apbalvoti pasākuma projektu konkursa "Dzimis Sēlijā. Sēlijas novadu patriotiem pa pēdām", orientēšanās sacensību, Latvijas ģenerāļu kluba un Sēlijas novada ceļojošā kausa izcīņas uzvarētāji. Pasākumu kultūras namā noslēgs Jaunjelgavas novada bērnu un jauniešu mākslinieciskās pašdarbības kolektīvu svētku koncerts "Būt laimīgam Sēlijā…".

Pasākums noslēgsies ar svinīgu lāpu gājienu uz Lāčplēša Kara ordeņa kavalieriem izveidoto piemiņas vietu Daugavas malā, kur tiks atklāta Lāčplēša Kara ordeņa kavalieriem veltītā piemiņas stēla. Visām pasākumā iesaistītajām organizācijām tiks pasniegtas lāpas, tā simboliski nododot dzimtenes mīlestību simbolizējošo gaismu tālāk. Pēc tam Latvijas ģenerāļu kluba pārstāvji kopā ar Jaunjelgavas novada domes vadību, skolu jaunatni un jaunatnes organizācijām iestādīs piemiņas kokus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)