Banner 980x90

Jaunās Aizkraukles novada domes pirmā sēde varētu notikt 21.jūnijā

Jelgava, 7.jūn., LETA. Plānots, ka jaunā sasaukuma Aizkraukles novada domes pirmā sēde notiks 21.jūnijā, aģentūru LETA informēja Aizkraukles novada vēlēšanu komisijas vadītāja Biruta Škutāne.

Sēde varētu notikt 21.jūnijā, taču datums vēl jāsaskaņo ar deputātiem un domes priekšsēdētāju Leonu Līdumu (Vidzemes partija), kurš pašlaik atrodas ārzemēs.

Šodien ir pēdējā diena, kad iespējams apstrīdēt novada domes vēlēšanu rezultātus, taču Škutānei nav informācijai, ka kāds gatavotos to darīt. "Viss notika mierīgi, nebija starpgadījumu un pārkāpumu," pauda vēlēšanu komisijas vadītāja, skaidrojot, ka ar vēlēšanu norisi apmierināti bijuši arī novērotāji.

Jau vēstīts, ka Vidzemes partijas un Latvijas Reģionu apvienības (LRA) apvienotais saraksts, kas Aizkraukles novada domē vēlēšanās saņēmis lielāko daļu deputātu mandātu, piedāvās sadarboties visām domē iekļuvušajām partijām, aģentūru LETA informēja domes priekšsēdētājs Leons Līdums.

Viņa pieredze liecinot, ka kopīgu valodu iespējams atrast ar visiem, jo šajā sasaukumā, sadarbojoties ar pārējiem politiskajiem spēkiem, paveikts daudz vairāk nekā iepriekš, tāpēc arī turpmāk sadarbībai tiks uzrunāti pārējie domē iekļuvušie politiskie spēki.

Vidzemes partija/LRA domē ieņems deviņas no kopumā 15 vietām, kas gan ir par diviem deputātu mandātiem mazāk nekā tika izcīnīts iepriekšējās vēlēšanās, kad Vidzemes partija startēja atsevišķā sarakstā.

Apvienoto sarakstu pašvaldībā varētu pārstāvēt Leons Līdums, Einārs Zēbergs, Anita Bicka, Zane Romanova, Armands Kasparāns, Anita Ostrovska, Edgars Bricis, Valdis Padoms un Anta Teivāne.

Otrajā vietā ir Zaļo un zemnieku savienība ar 14,99% balsu un diviem mandātiem, kurus varētu ieņemt Arvis Upītis un Ingūna Grandāne.

Trešajā vietā ir "Saskaņa" ar 12,78% lielu vēlētāju atbalstu un arī divām izcīnītām vietām, kurās varētu būt pārstāvēti Nikolajs Sokols un Guntis Jankovskis.

Tālāk seko nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK ar 6,88% lielu atbalstu un iegūtu vienu mandātu, kuru varētu ieņemt Edgars Ratnieks.

Pēdējā vietā ir Latvijas Krievu savienība ar 6% balsu. Arī šis politiskais spēks ir izcīnījis vienu vietu Aizkraukles domē, kurā, kā sagaidāms, strādās Ludmila Ušakova.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)