Banner 980x90

Jauktās lauksaimniecības uzņēmuma "Lielmežotne" apgrozījums pērn pieauga par 4,2%

Jauktās lauksaimniecības uzņēmums "Lielmežotne" pagājušajā gadā strādāja ar 4,108 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,2% vairāk nekā gadu iepriekš.

Rīga, 19.sept., LETA. Jauktās lauksaimniecības uzņēmums "Lielmežotne" pagājušajā gadā strādāja ar 4,108 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 70% - līdz 503 085 eiro, liecina informācija "Firmas.lv". Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pērn "Lielmežotnes" novāktā raža bija optimāla. 2018.gadā "Lielmežotne", lai kāpinātu saimniecisko darbību, galveno uzmanību veltīja tirgus izpētei un jaunu pircēju, kā arī piegādātāju piesaistīšanai. Pērn kompānija realizēja projektu Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai pasākuma "Investīcijas materiālajos aktīvos" apakšpasākumā "Atbalsts ieguldījumiem lauku saimniecībās". Savukārt turpmāk "Lielmežotne" plāno pievērst lielāku uzmanību kompānijas tiešo izmaksu samazināšanai. Pamatojoties uz veiktajiem ieguldījumiem saimnieciskās darbības attīstībā, kompānijas vadības ieskatā "Lielmežotne" ir labi nodrošināta, lai arī turpmāk saglabātu, kā arī palielinātu esošos saimnieciskās darbības apmērus. 2017.gadā "Lielmežotne" strādāja ar 3,944 miljonu eiro apgrozījumu un 296 012 eiro peļņu. Kompānija "Lielmežotne" ir reģistrēta 1995.gadā, un tās pamatkapitāls ir 46 860 eiro. Uzņēmuma pamatdarbības veidi ir graudu un rapša audzēšana, piena un liellopu gaļas ražošana, bet papildnozare ir elektroenerģijas ražošana no lauksaimnieciskās izcelsmes biomasas. Kompānija pieder deviņām Latvijas privātpersonām, tostarp lielākais "Lielmežotnes" īpašnieks ir Edgars Cielavs (75%).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)