Banner 980x90

Izsludināts konkurss uz "Pļaviņu komunālo pakalpojumu" vadītāja amatu

Jelgava, 6.apr., LETA. Līdz 23.aprīlim kandidāti aicināti pieteikties SIA "Pļaviņu komunālie pakalpojumi" valdes locekļa amatam, liecina Pļaviņu novada pašvaldības publiskotais sludinājums.

Pašvaldība no kandidātiem prasa atbilstību Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumam, augstāko izglītību, vismaz trīs gadu pieredzi vadošā amatā. Tāpat konkursā tiks vērtēta pieredze iestādes vai struktūrvienības finanšu līdzekļu plānošanā un izlietošanā, bet par priekšrocību tiks uzskatīta pieredze komunālo pakalpojumu sniegšanas jomā, attīstības projektu vadīšanā, iepirkumu jomā. Kandidātiem jābūt izteiktām organizatora spējām, spējai pieņemt uz attīstību vērstus lēmumus, labām datora lietošanas prasmēm un B kategorijas autovadītāja apliecībai.

Uzņēmuma vadītāja uzdevums ir nodrošināt siltumapgādes, ūdensapgādes, kanalizācijas, sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus, kā arī daudzdzīvokļu dzīvojamo māju apsaimniekošanu un pārvaldīšanu. Tāpat valdes loceklim būs jānodrošina uzņēmuma funkciju izpildei nepieciešamo iepirkumu organizēšana, jāizstrādā uzņēmuma stratēģija, jāplāno darbs un jāveic citi pienākumi.

Piesakoties izsludinātajam amatam, kandidātiem līdz ar citiem dokumentiem jāiesniedz arī īss apraksts par "Pļaviņu komunālo pakalpojumu" aktuālajām problēmām un potenciālajiem risinājumiem, kā arī vīzija par uzņēmuma darbības organizēšanu un turpmāko attīstības virzību.

Jau ziņots, ka saskaņā ar novada domes sēdē pieņemto lēmumu un uzņēmuma kapitāldaļu turētāja pārstāvja lēmumu no SIA "Pļaviņu komunālie pakalpojumi" valdes locekles amata atsaukta Ludmila Lencberga. Pašlaik valdes locekļa pienākumus pilda prokūrists Jānis Zvirgzdiņš.

Aģentūra LETA noskaidroja, ka Lencbergas darbs domē vērtēts jau februārī, jo uzņēmums domei paziņojis par nespēju samaksāt kārtējos maksājumus 22 000 eiro apmērā par aizdevumu Valsts kasē, kas ņemts, lai nodrošinātu kurināmo apkures sezonā. Tāpat uzņēmumā esot bijušas problēmas personāla vadības jautājumos.

Izvērtējot minēto, domes priekšsēdētājs Aigars Lukss (V) jau februārī aicināja lemt par "Pļaviņu komunālo pakalpojumu" valdes locekles atsaukšanu no amata, taču priekšlikums neguva pietiekamu deputātu atbalstu. Savukārt vēlāk, izvērtējot uzņēmuma darbību un vadītājas spēju nodrošināt stabilu komunālā uzņēmuma darbību, pieņemts lēmums Lencbergu no amata atbrīvot.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Lencberga uzņēmumu vadīja kopš 2015.gada 8.oktobra.

Uzņēmuma apgrozījums 2016.gadā bija 831 996 eiro, bet peļņa sasniedza 14 279 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)