Banner 980x90

Iedzīvotāji aicināti iesūtīt leģendas un stāstus par Koknesi

Anita Stabiņa/ Valmiera24.lv
Anita Stabiņa/ Valmiera24.lv
Precizēta 1.rindkopa

Kokneses Tūrisma centrs līdz 2.jūlijam aicina visus interesentus iesūtīt stāstus un leģendas konkursam "Koknese, kas esi? Kas būsi?", aģentūru LETA informēja centra tūrisma informācijas konsultante Vita Bijikertasa.

"Kādas leģendas, teikas un nostāstus glabā Koknese? Grāmatās atrodamas teikas par Kokneses pils celtniecību, par muižkunga meitas nelaimīgo mīlas stāstu, par mantkārīgo vecīti un lielo melno suni, kurš sargājis Kokneses pils pagrabā naudas lādi. Koknesei attīstoties un laikam ejot, veidojas jauni stāsti un leģendas: leģenda par Lielo samu un Mīlas akmens leģenda Likteņdārzā. Lai Kokneses vārda atpazīstamību papildinātu asociācijas ar tās raksturīgākajiem tēliem un lai rosinātu atklāt tās daudzveidību, Kokneses tūrisma centrs aicina gan vietējos iedzīvotājus, gan visas Latvijas iedzīvotājus piedalīties jaunu leģendu un stāstu konkursā," aicina Bijikertasa.

Dalībnieku darbi tiks pieņemti 2.jūlijā novada svētku laikā informatīvajā teltī pie estrādes, pirms svētkiem Kokneses tūrisma centrā, Melioratoru ielā 1, Koknesē, kā arī elektroniski e-pastā "turisms@koknese.lv".

Konkursa uzvarētājs saņems pārsteiguma balvu no Kokneses tūrisma centra un Kokneses novada domes.

Iecerēts, ka leģendas un stāsti būs atainoti suvenīros, prezentācijas materiālos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)