Banner 980x90

Gandrīz puse Aizkraukles novada budžeta paredzēta izglītībai

Rīga, 28.marts, LETA. Teju puse Aizkraukles novada pašvaldības 2019.gada budžeta paredzēta izglītības jomai, liecina apstiprinātie noteikumi par budžetu.

Novada budžeta ieņēmumi plānoti 10,825 miljonu eiro apmērām. Iedzīvotāju ienākuma nodokļa prognoze, kas ir puse no pašvaldības ieņēmumiem, šogad ir 5,6 miljoni eiro, kas ir par 152 521 eiro mazāk nekā 2018.gadā.

Savukārt tēriņi pašlaik apstiprināti 10,801 miljonu eiro apmērā, un izglītībai atvēlēta puse no šīs summas - 5,174 miljoni eiro. Tāpat pa apmēram vienam miljonam eiro atvēlēts vispārējiem valdības dienestiem, kā arī sociālajai aizsardzībai, tostarp pusmiljons eiro ieplānots kā palīdzība mazturīgiem iedzīvotājiem.

Plānojot izdevumus, pašvaldība šogad paredz arī 2,7 miljonu eiro aizņēmumus. Tie paredzēti esošo rūpniecisko teritoriju infrastruktūras sakārtošanai Dārza un Rūpniecības ielu rajonā un Jaunceltnes un Gaismas ielu teritorijā, piebūves būvniecībai Aizkraukles novada vidusskolas ēkai Draudzības krastmalā, brauktuves un stāvlaukumu izbūvei starp dzīvojamām mājām Spīdolas ielā 12 un 14, kā arī sporta centra un mūzikas skolu ēku jumtu remontiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)