Banner 980x90

Ēnu dienā Aizkrauklē aicina iepazīt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķu darbu

Līdz gada 5.februārim skolu jaunieši aicināti pieteikties ēnot Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD), lai klātienē iepazītu ātrās palīdzības mediķu darbu. Reģistrācija iespējama www.enudiena.lv, pilsētas informācijas portālam Aizkraukle24.lv ziņo NMPD.

Šogad Ēnu dienas notiks 11.februārī. Šajā dienā skolēniem būs iespēja paviesoties 29 neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāžu punktos visā Latvijā - Rīgā, Valmierā, Cēsīs, Limbažos, Gulbenē, Madonā, Daugavpilī, Rēzeknē, Ludzā, Krāslavā, Preiļos, Jelgavā, Jēkabpilī, Dobelē, Aucē, Aizkrauklē, Neretā, Viesītē, Pļaviņās, Aknīstē, Dunavā, Saldū, Kuldīgā, Ventspilī un Liepājā.

Ēnu dienā būs iespēja klātienē uzzināt, kā norit NMPD brigāžu ikdienas dežūra, kā brigādes saņem izsaukumus un spēj operatīvi uz tiem reaģēt, lai palīdzētu pacientiem vai smagi cietušajiem. Ikvienam būs iespēja arī iekāpt neatliekamās medicīniskās palīdzības operatīvajā transportlīdzeklī un aplūkot tā specifisko aprīkojumu, ar kādu mediķi glābj cilvēku dzīvības, kā arī izjautāt mediķus par viņu darbu. Tāpat skolēni varēs pārbaudīt savas prasmes vai iemācīties uz speciāla manekena veikt atdzīvināšanas pasākumus cilvēka dzīvībai kritiskās situācijās. Tā būs iespēja klātienē redzēt un izprast neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāžu dinamisko darba ritmu un profesijas specifiku, lai iespējams jau tuvākajā nākotnē pievienotos NMPD komandai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)