Banner 980x90

Bez valsts finansējuma caurtekas un ceļa sakārtošanu pie Likteņdārza varētu paveikt vēlāk

Jelgava, 24.nov., LETA. Ja Saeima neatbalstītu Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputātu priekšlikumu nākamā gada budžetā 20 000 eiro novirzīt caurtekas un ceļa sakārtošanai posmā pie Likteņdārza, iecere tiktu īstenota vēlāk, aģentūru LETA informēja Koknese novada pašvaldības pārstāve Dace Svētiņa.

Kā ziņots, Saeima, izskatot priekšlikumus nākamā gada valsts budžeta izdevumiem, atbalstīja deputātu priekšlikumus aptuveni 20 miljonu eiro vērtībā. Tostarp atbalstīta ZZS iecere atvēlēt 20 000 eiro caurtekas un ceļa sakārtošanai posmā pie Likteņdārza.

Svētiņa pauž gandarījumu par Saeimas lēmumu un skaidro, ka lūgt naudu caurtekas izbūvei bija pašvaldības iniciatīva.

"Izveidojusies situācija, ka vietā, kur vēsturiski ir atradusies Kokneses peldvieta, līcī ar dambi nav caurplūdes. Vietējie iedzīvotāji jau sen ir lūguši sakārtot šo līci un nākotnē parūpēties arī par peldvietas atjaunošanu, tāpat sakārtot piekļuvi un ceļu uz Likteņdārzu. Taču tas nav iespējams bez caurtekas izveides. Šo projektu būtu īstenojuši arī bez piešķirtā līdzfinansējuma, diemžēl tas būtu bijis ne ātrāk kā pēc diviem trijiem gadiem," informēja Kokneses novada pašvaldības, kuras vadītājs Dainis Vingris 2015.gada septembrī tika uzņemts Latvijas Zaļajā partijā, pārstāve.

Svētiņa informēja, ka ir izstrādāts tehniskais projekts "Caurteka ceļam Ziediņi-Sala posmā pie Likteņdārza". Projekta kopējās izmaksas ir aptuveni 48 000 eiro, atlikušo daļu segs pašvaldība, jo Eiropas fondu finansējumu piesaistīt neizdevās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)