Banner 980x90

Bērnu ballīte zēnam – kādu tematiku un aktivitātes izvēlēties

Plānojot bērnu ballīti meitenei, vecākiem pēc idejām tālu nav jāmeklē, jo visi taču zinām par lieliskajām Disneja Princesēm, ponijiem, vienradžiem un citām tēmām, kas aktuālas bērnudārza un sākumskolas vecuma meitenēm. Bet mazo puišu ballīte jau ir cits stāsts, jo būs vairāk jāpalauza galva, kādu tematiku, noformējumu un aktivitātes sarīkot, lai mazajam gaviļniekam šī diena tiešām paliktu mīļā atmiņā un arī ciemiņi mājās dotos ar priecīgu prātu.

Idejas puiku ballītes tematikai
Pirmais solis, lai sāktu plānot ballīti, ir izdomāt, kāda būs tās tematika. Te jāņem vērā zēna vecums un intereses. Varbūt jau viņš pats ir skaidri paziņojis, kādas multfilmas vai varoņa tēmu vēlas savos svētkos. Ja nē, tad varam piedāvāt dažas aktuālas idejas:
• Dinozauru ballīte. Dinozauri ir viena no nerimstoši aktuālām tēmām, kas saista zēnus no visām paaudzēm. Tāpēc, ja jūsu gaviļnieks arī ir dinozauru cienītājs, labprāt skatās multfilmas par tiem, pēta grāmatas un mācās dinozauru nosaukumus, tad lieliska ballītes tēma nekur tālāk vairs nav jāmeklē. Dinozauru tematika var ienākt gan dekorācijās, gan uzkodās, gan apģērbā. 
• Transformeru ballīte. Transformeri jau vairākus gadus ir iekarojuši popularitāti ne tikai bērnu, bet arī pieaugušo vidū, jo uz ekrāniem skatāmas gan kinofilmas, kur galvenie varoņi ir transformeri, gan pa TV ekrāniem mazākie skatītāji var vērot dažādas multfilmas par transformeriem. Transformeri ir krāšņi, dinamiski un lieliski piemēroti puišu ballītes tematikai. Ņemot vērā, cik transoformeri ir populāri, nebūs grūtību atrast gan dekorācijas, gan figūriņas, gan apģērbu ar transformeriem.
• Zirnekļcilvēka ballīte. Supervaroņu, par kuriem sajūsminās mazie zēni, ir gana daudz. Viens no tiem ir Zirnekļcilvēks. Puišiem patīk nēsāt šī varoņa kostīmu un iztēloties, ka viņi no plaukstām šauj lipīgos tīklus. Kāpēc gan nepadarīt Zirnekļcilvēku par ballītes tēmu? Mazais gaviļnieks noteikti par to būs sajūsmā. Arī Zirnekļcilvēks ir gana populārs, lai bērnu preču veikalos varētu atrast visu nepieciešamo ballītes vietas izdekorēšanai atbilstoši šai tematikai. 
• Ķepu patruļas ballīte. Mīlīgie Ķepu patruļas kucēni, kurus var vērot TV ekrānos, arī iekarojuši gan puišu, gan meiteņu sirdis. Bērnu preču veikalos aktīvi tiek izpirktas Ķepu patruļas varoņu rotaļlietas. Ballīte ar šādu tematiku patiks gan jubilāram, gan ciemiņiem, arī meitenēm, jo patruļā ir ne tikai suņu puiši, bet arī suņu meitenes. 

Dažas idejas aktivitātēm un atrakcijām
Protams, ka bērnu ballītē laikus jāpadomā par visu, jo bērni ir ļoti prasīga publika, kā arī uz vietas vairs nebūs laika improvizācijai. Tāpēc laikus jāsagādā lietas un idejas svinētāju izklaidēšanai. Te nu jāvadās pēc tā, kur notiek svinības – telpās vai ārā. Ārā būs vairāk vietas aktīvām spēlēm un rotaļām, bet telpās jāpadomā par radošām aktivitātēm, kas neprasa daudz vietas un nerada bojājumus apkārtējai videi.
• Triku meistars. Ja ir iespēja, varat uzaicināt kādu izklaidētāju, kurš bērniem rāda trikus. Šādi priekšnesumi parasti izpelnās lielas ovācijas un sajūsmu no mazajiem svinētājiem.
• Eksperimenti. Eksperimentus varat vadīt paši vai uzaicināt kādu speciālistu, kurš novadīs bērniem eksperimentu meistarklasi, piemēram, bērni var gatavot "slaimu", taisīt kolas un Mentos strūklaku, radīt un izmantot pufīgās krāsas vai darīt vēl ko citu aizraujošu.
• Izpētes ekspedīcija. Vecāki var arī ļauties fantāzijai un izdomāt lielisku ekspedīciju, kurā vest jubilāru un ciemiņus. Sagatavot kartes, uzdevumus, salikt dažādus objektus ballītes norises vietā. Ekspedīcijas tematu atliek tikai pieskaņot ballītes tematikai.
• Stafetes. Ja ir pieejams pagalms vai sporta laukums, tad droši varat sarīkot stafetes, lai visi viesi varētu kārtīgi izkustēties un nedaudz arī sacensties.
• Seju apgleznošana un īslaicīgie tetovējumi. Šīs noteikti ir TOP nodarbes visos bērniem domātajos pasākumos. Varat uzaicināt animatoru vai šos pienākumus uzticēt kādam no pieaugušajiem. 

Tematiskā torte un kopīga sveikšana
Nedrīkst aizmirst laikus padomāt par torti, kas atbilstu ballītes tematikai. Animētās tortes vecāki parasti pasūta pie prasmīgiem konditoriem, bet, ja ir gana daudz prasmju, var gatavot arī paši. Galvenais ballītes programmā ieplānot īpašu brīdi, kad tiek iedegtas svecītes un sumināts gaviļnieks – ar dziesmām, laba vēlējumiem un mešanu gaisā. Vēl atliek tikai šo ballīti iemūžināt skaistās fotogrāfijās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)