Banner 980x90

Baltijas ceļa 30.gadadienai top vērienīgs koncerts Likteņdārzā

Rīga, 10.maijs, LETA. Atzīmējot viena no Latvijas neatkarības atjaunošanas laika nozīmīgākā notikuma - Baltijas ceļa - 30.gadadienu, šogad, 24.augustā Likteņdārzā notiks vērienīgs svētku koncerts "Saule, Pērkons, Daugava", aģentūru LETA informēja koncerta producente Maira Miķelsone.

Svētku koncertā izskanēs Latvijas tautai nozīmīgas un ar atmodas laiku asociatīvas melodijas un dziesmas.

Koncerta režisore un scenārija autore Dace Micāne-Zālīte uzsvēra, ka ar Baltijas ceļu sākās reāli procesi, pasaulei pierādot, ka ar nevardarbīgu protesta akciju tautas var izteikt savu kvēlāko vēlmi - būt brīviem. "Tamdēļ koncertu redzu kā brīvības daudzinājumu un apliecinājumu tam, ka Baltijas tautas - latvieši, lietuvieši un igauņi ir vienots spēks. Saule, Pērkons, Daugava - Raiņa vārdos dzīvo trīsvienība latviešu svētumiem, katrs ar savu spēku un aizsardzību tautai," pauda Micāne-Zālīte.

Režisore stāsta, ka Likteņdārzs ir vispiemērotākā vieta šādam koncertam, kurš plānots saulrieta laikā. Arhitekts un scenogrāfs Didzis Jaunzems, projektējot brīvdabas skatuvi, radīs ar arhitektūras vizuālajiem līdzekļiem tādu skatu, lai svētku īpašā gaisotnē saslēgtos dabas skaistums, dziesmu, mūzikas, deju skaistums, gaisā virmojot priekam, lepnumam un mīlestībai uz Latviju.

Svētku koncertā "Saule, Pērkons, Daugava" piedalīsies komponists Mārtiņš Brauns, koris "Gaudeamus", dziedātāji Ieva Akurātere, Lorija Vuda un citi. Brauns speciāli šim koncertam gatavo jaunu skaņdarbu. Savukārt horeogrāfs Agris Daniļevičs jau strādā pie deju priekšnesumiem, kas jāpielāgo dejai Daugavas krastā. Koncerta programmu veido diriģents Ivars Cinkuss.

Koncerts notiks 24.augustā plkst.18 Likteņdārzā, Kokneses pagastā, Koknesē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)