Banner 980x90

Ar VKPAI atbalstu iekonservēs Kokneses pilsdrupu gala sienas un atjaunos Vecbebru muižas lietusūdens novadīšanas sistēmu

Jelgava, 28.aug., LETA. Par Kokneses novada pašvaldības un Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas (VKPAI) līdzekļiem tiks veikta Kokneses pilsdrupu mūru gala sienu konservācija un Vecbebru muižas jumta atjaunošana, lēmuši Kokneses novada domes deputāti.

VKPAI piešķīrusi 10 000 eiro Kokneses pilsdrupu gala sienu konservācijas darbu veikšanai, jo laikapstākļu un laikazoba radītās erozijas ietekmē pilsdrupu mūrējums ir kļuvis nestabils, izrobots, ir radušies akmeņu un dolomīta bluķu nobrukumi, kas apdraud apmeklētāju drošību un Kokneses pilsdrupu pastāvēšanu un saglabāšanu ilgtermiņā. Ar VKPAI piešķirto finansējumu nepietiek visu plānoto darbu veikšanai, tāpēc darbu apjomi tiks izvērtēti, lai īstenotu neatliekamos glābšanas darbus atsevišķu mūra sienu galiem.

Kopējās plānoto konservācijas darbu izmaksas ir 12 584 eiro, tāpēc no pašvaldības budžeta ieceres īstenošanai piešķirti 2584 eiro.

Vēl 8000 eiro VKPAI iedalījusi Vecbebru muižas lietusūdens novadīšanas sistēmas remonta veikšanai. Lai nepieļautu ēkas konstrukciju tālāku bojāšanos, steidzami jāveic neatliekamie ēkas glābšanas darbi, kuru kopējās izmaksas ir 9680 eiro, tāpēc deputāti lēmuši piešķirt līdzfinansējumu nepieciešamo darbu veikšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)