Banner 980x90

Aptaujā par pašvaldību reformu Jaunjelgavā var piedalīties arī novadā strādājošie iedzīvotāji

Rīga, 23.aug., LETA. Līdz 30.augustam Jaunjelgavas novadā notiek sabiedriskā apspriešana, lai noskaidrotu novada iedzīvotāju viedokli par Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijas (VARAM) sagatavoto administratīvi teritoriālās reformas projektu, kurā var piedalīties arī novadā strādājošie iedzīvotāji, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

Publiskajā apspriešanā var piedalīties ar pašvaldību saistīti Latvijas valstspiederīgie, kuri ir sasnieguši 18 gadu vecumu un ir deklarējuši dzīvesvietu novadā, strādā novadā vai arī viņiem pieder nekustamais īpašums novada teritorijā.

Anketas drukātā veidā ir iespējams saņemt un iesniegt novada iestādēs. Aizpildītu anketu var iesniegt arī elektroniski.

"VARAM plāno īstenot administratīvi teritoriālo reformu un sabiedrībai nav sniegts pārskats par to, kā reforma ietekmēs pašvaldības pakalpojuma saņēmējus, attiecīgi nav informācijas par finansiālo un sociālo ietekmi uz novada iedzīvotājiem, kā rezultātā būtiski var mainīties likumā "Par pašvaldībām" 15.pantā noteiktās pašvaldības autonomās funkcijas un iedzīvotājiem sniegto pakalpojumu apjoms, kvalitāte un pieejamība, kas vistiešākā veidā skars Jaunjelgavas novada iedzīvotājus," aicinājumā piedalīties publiskajā apspriešanā raksta pašvaldība.

Turklāt pievienošana, pēc vietvaras domām, tiek plānota, neizvērtējot Jaunjelgavas novada iedzīvotāju iespējamos ieguvumus vai zaudējumus.

Tāpat pašvaldība uzskata, ka VARAM un sešu iesaistīto - Aizkraukles, Jaunjelgavas, Kokneses, Pļaviņu, Skrīveru un Neretas - novadu deputātu tikšanās laikā neesot sniegtas konkrētas, izskaidrojošas atbildes uz jautājumiem par piedāvātā modeļa efektivitāti, par to, kādā veidā tiks īstenota pārvalde un nepieciešamo funkciju nodrošināšana pašreizējo pagastu teritorijās, par to, vai šādi pagasti turpmāk vispār tiks saglabāti, kā arī netika minēti konkrēti, reāli izmērāmi ieguvumi no piedāvā modeļa reformas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)